Poliția locală a ridicat azi, de pe domeniul public din Bistrița, mai multe panouri și corpuri de afișaj care, conform imaginilor, aparțin PSD-ului. Conform unei informări a instituției, acestea erau amplasate fără a deține autorizațiile necesare. Poliția locală și-a motivat deczia și prin faptul că azi a fost anunțat cod portocaliu de vânt și aceste panouri puteau reprezenta un pericol pentru trecători.

În această dimineață, a fost dispusă ridicarea de pe domeniul public a unor corpuri și panouri de afișaj amplasate fără a deține autorizațiile necesare.
Corpurile erau confecționate artizanal, nefixate corespunzător și fără a prezenta elemente minime de securitate în cazul unor intensificări ale vântului.
Codul portocaliu, anunțat pentru astăzi de Administrația Națională de Meteorologie, a grăbit decizia municipalității de a dispune înlăturarea acestor corpuri care pot reprezenta un risc de accidente grave.
Cu ocazia deplasării polițiștilor locali în zonele identificate, s-a constatat existența unui număr de 3 corpuri de afișaj cu o înălțime de aproximativ 7 metri, care, pe lângă faptul că obturează vizibilitatea participanților la trafic în intersecții, pot reprezenta un pericol în cazul unor rafale de vânt.
Dorim, de asemenea, să transmitem un mesaj tuturor celor care consideră opțională respectarea legislației în privința amplasării corpurilor și panourilor de afișaj că nu vom ezita să facem uz de toate pârghiile statuate de cadrul legal pentru a preîntâmpina astfel de pericole.
Siguranța cetățenilor și, eventual, a bunurilor este mai presus de interesele unor persoane sau organizații“, a transmis Poliția Locală Bistrița.

SPUNE-TI PAREREA