ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PĂSĂRILOR este celebrată anual pe data de 1 aprilie, încă din anul 1906, când a fost adoptat documentul „Convenția Internațională a Păsărilor”, cu rol important în protejarea speciilor aviene (unele pe cale de dispariţie).

Cu această ocazie, la Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Bistrița au fost desfășurate activități de pedagogie muzeală la care au luat parte preșcolari de la Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța cu povești” Bistrița, activități coordonate de CSIII Dr.Ing. Marius Horga și muzeograf, Alina Lehaci. Preșcolarii au fost îndrumați de către Prof. înv. preșc. Liana Horga, Diana Rus, Bianca Mureșan, Alexandra Haiduc, Saveta Rățoi, Corina Morar, Cristina Greab, Felicia Dragoste, Andreea Sima și Mărioara Bucur.

Copiii s-au familiarizat cu exponatele muzeului și au aflat informații importante legate de o serie de specii de păsări din județul Bistrița-Năsăud și din România, unele fiind protejate prin lege (acvila, cocoșul de munte, cocoșul de mesteacăn, barza, rândunica, mierla, dumbrăveanca, corbul etc). Activitatea s-a finalizat prin organizarea unei mini-expoziții cuprinzând desene expresive realizate de către cei mici.

SPUNE-TI PAREREA