Un bărbat de 56 de ani, cetățean german, este bănuit de braconaj cinegetic, fiind prins în flagrant de către polițiștii bistrițeni. Conform unui comunicat de preăs, bărbatul a fost depistat în seara de 1 mai a.c., când polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au organizat o acțiune de prindere în flagrant a acestuia.
În interiorul mașinii care nu era înmatriculată și ave aplăcuțe false, polițiștii au găsit o armă de vînătoare, dar și alte dispozitive folosite în domeniul vănătorii.

Astfel, polițiștii au prins, în flagrant delict, un bărbat de 56 de ani, cetățean german, cu reședința stabilită în Bistrița, care se deplasa cu un autoturism pe Drumul Județean 172 prin Sărata. În urma verificărilor efectuate de către polițiști, în interiorul autoturismului au fost descoperite și ulterior ridicate, o armă letală cu lunetă, de vânătoare, cu glonț, 5 cartușe cu glonț de diferite calibre, un dispozitiv destinat emiterii unor sunete specifice pentru animalele de vânat din specia căprior, o lanternă și un dispozitiv de vedere pe timp de noapte.

Totodată, verificările polițiștilor au indicat faptul că autoturismul condus de către bărbat era neînmatriculat și avea aplicate două plăcuțe cu numere diferite de înmatriculare, false.

De asemenea, cu privire la arma de vânătoare descoperită, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au stabilit faptul că aceasta a fost introdusă în țară în anul 2020, în baza unei invitații privind participarea la o acțiune de vânătoare, însă ulterior după expirarea invitației, arma și muniția aferentă au fost păstrate fără respectarea prevederilor legale.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunile de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj în modalitatea tentativei de a practica vânătoarea fără a avea eliberata autorizație de vânătoare de către gestionarul fondului, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat“, se arată în comunicatul de presă.

SPUNE-TI PAREREA