În timp ce guvernații sunt preocupați de mărirea salariilor aleșilor locali (primari, viceprimari, președinți de consilii județene), unii primari rămân, încet, încet, fără oameni în comune.

Este cazul comunei Miceștii de Câmpie din Bistrița-Năsăud unde numărul locuitorilor a scăzut sub 800, iar numărul copiilor sub 100. Este o realitate tristă a multor localități din țară în care se mai trag ultimele fâșii de piele de pe oameni, siliți să plătească salariile și cheltuielile cu funcționarea unor primării a căror existență nu mai are nicio justificare.

Un localnic din satul Fântânița, comuna Miceștii de Câmpie, a depus în data de 22 septembrie o cerere la Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud prin care solicită organizarea unui referendum. Zaharie Pop a fost consilier local și solcită prin intermediul cererii sale organizarea unui referendum pentru dizolvarea Consiliului Local al comunei Miceștii de Câmpie și alipirea acestei comune la o altă unitate administrativ-teritorială precum Lechința, Sânmihaiu de Câmpie sau Budești.

Cetățeanul are motive întemeiate pentru a cere acest lucru:

– numărul scăzut de locuitori (sub 800);
– numărul scăzut de elevi (sub 100);
– lipsa personalului calificat în Primăria Miceștii de Câmpie;
– imposibilitatea de a accesa fonduri europene pentru dezvoltarea turismului, agriculturii, drumuri, apă, canalizare, iluminat stradal și atragerea de investitori în zona de câmpie;
– cetățenii comunei nu au posibilitatea de a asigura salariile funcționarilor din Primăria Miceștii de Câmpie;
– folosirea banului public nejustificat”.
Cererea sa a fost depusă la Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud la data de 22 septembrie.

2 COMENTARII

  1. Daca desființați primăriile și școlile, desființați satul propriu-zis. Așa că trebuie să vă gândiți bine ce faceți. Exista alte politici sociale care trebuie gândite.

SPUNE-TI PAREREA