Un bărbat și o femeie au scăpat ca prin minune dintr-un accident rutier care a avut loc în acest weekend în localitatea Josenii Bârgăului din Bistrița-Năsăud. Mașina a ieșit în decor și s-a făcut zob, dar cele două persoane au scăpat fără leziuni care să le pună viața în pericol.

Doi membri ai Serviciului Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud, dar și un agent de poliție, aflați în timpul liber, s-au aflat în locul potrivit, la momentul potrivit. Aceștia au sărit imediat în ajutorul vitimelor și le-au stabilizat până la sosoirea echipajelor de interbenție solicitate prin 112.

În data de 14.01.2024 doi membri a echipei Serviciului Public Judetean Salvamont Bistrita-Nasaud în timp ce se deplasau spre casă au fost martorii unui accident rutier petrecut pe raza comunei Josenii Bârgăului. Deși se aflau în timpul liber aceștia au oprit, au asigurat zona și au acordat primul ajutor până la sosirea echipajelor de ambulantă SMURD.
Aceștia au fost sprijiniți de un agent de politie, care la fel se afla în timpul liber.
Felicitări colegilor nostri!!“, a informat erviciul Public Judetean Salvamont Bistrita-Nasaud.

Printre cei care au ajutat se numără și Andreea, proaspăt absolventă a programului de voluntariat „Salvator din Pasiune”, derulat de ISU Bistrița-Năsăud.

Proaspăt absolventă a programului de voluntariat “Salvator din Pasiune”, Andreea a ajuns în calitate de participant la trafic la accidentul rutier produs azi noapte, pe raza localității Josenii Bârgăului.
Alături de un angajat Salvamont Bistrița – Năsăud și un agent de poliție, Andreea acordat primul ajutor victimelor, ajutând la stabilizare (hemostază și menținerea capului în ax) și extragere în siguranță din autoturism, alături de salvatori. Practic, noțiuni învățate de la formatorii ISU Bistrița – Năsăud pe timpul pregătirii în ale voluntariatului în situații de urgență.
Revenind la voluntariat, Andreea are experiență în activitățile pentru comunitatea noastră fiind inclusiv voluntar la Serviciul Salvamont Bistrița – Năsăud.
Consilier școlar la o grădiniță din Bistrița, Andreea Rus pune pasiune în tot ce face și, mai mult ca sigur, va deveni voluntar activ, când timpul îi va permite, pe echipajele pompierilor bistrițeni în misiunile din comunitatea noastră“, este mesajul publicat pe pagina oficială de Facebook ISU Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA