Ne place iarna. Suntem fani ai schiului, ai snowboarding-ului, ai drumețiilor… De aceea, suntem în măsură să vă spunem exact cum să vă alegeți haina de iarnă. Fie că o vreți ultra-încălzită, respirabilă, impermeabilă sau elegantă, puteți găsi o geacă de iarnă pentru bărbați care să dețină tot ce aveți nevoie pentru a cuceri iarna.

 

Unii poartă o singură geacă de iarnă pentru bărbați toată iarna. Alții alternează între 2 sau 3 geci. Este important să țineți cont de temperatură (evident) și de ceea ce intenționați să faceți cu geaca. De exemplu, pentru o zi intensă de schi fond, chiar dacă sunt -20°C, veți opta pentru o haină subțire și rezistentă la vânt. Pe de altă parte, vom prefera, de obicei, o geacă lungă, groasă și bine izolată pentru o plimbare de seară în oraș.

Există trei tipuri principale de geci de iarnă. Pentru a o găsi pe cea potrivită pentru dumneavoastră, gândiți-vă la activitățile pe care intenționați să le faceți. Aveți nevoie de o geacă pentru a vă plimba prin oraș și pentru a merge la serviciu sau căutați ceva de purtat în drumeții?

Gecile tehnice sunt cea mai bună alegere pentru cei care caută căldură ușoară care permite o gamă completă de mișcări atunci când se angajează în activități în aer liber. Mărci precum Arc’teryx și Norrøna produc geci care sunt potrivite nu doar pentru vremea rece, ci și pentru diverse activități precum schiul, cățăratul pe gheață și alpinismul.

Aceste tipuri de geacă de iarnă pentru bărbați vor include mai multe caracteristici tehnice, cum ar fi cagule compatibile cu căștile și fermoare la nivelul gropilor pentru a crește fluxul de aer în timpul activităților de intensitate ridicată.

În general, gecile tehnice sunt mai ușoare decât gecile de iarnă ocazionale de oraș, și vor fi mai ușor de comprimat și de împachetat. Majoritatea gecilor tehnice realizate pentru activități de iarnă intense vor avea o construcție în 3 straturi (3L). Acest termen este cel mai adesea asociat cu membrane precum GORE-TEX, care utilizează un sistem de stratificare pentru a crea învelișuri impermeabile durabile, perfecte pentru a fi purtate pe deasupra atunci când se suprapun. Mai multe straturi pot însemna uneori mai multă greutate, așa că unele geci tehnice vor fi concepute pentru a reduce volumul și greutatea, menținând în același timp o protecție totală împotriva intemperiilor.

Unele geci sunt de fapt paltoane călduroase care sunt suficient de șic pentru birou, happy hour sau o ieșire la cumpărături în centrul orașului. Aceste paltoane vor fi un pic mai lungi decât o geacă tehnică și vor avea caracteristici concepute pentru un plus de confort, cum ar fi o glugă mai mare – uneori împodobită cu blană – și buzunare căptușite. În acest caz, detaliile tehnice nu sunt deosebit de necesare, deoarece paltonul de iarnă nu va fi folosit pentru activități de mare intensitate. În schimb, cel mai important element când vine vorba de paltoane urbane este capacitatea termică.

Unele geci arată la fel de bine în oraș ca și pe pârtii! Acestea combină stilul atractiv și funcționalitatea, cu o serie de detalii tehnice și un design bine gândit. O geaca The North Face este un exemplu de brand care oferă, printre altele, modele concepute pentru zile lungi la munte, dar care sunt suficient de călduroase pentru zilele petrecute în oraș.

În general, gecile din această categorie vor fi impermeabile și vă vor proteja bine de vremea dificilă, fiind în același timp suficient de izolate.  Un alt detaliu interesant: de multe ori este posibil să obțineți o geaca de iarna pentru barbati, de calitate, la un preț rezonabil. În plus, este adesea o geacă care poate fi purtată toată iarna, datorită versatilității sale.

Care este diferența dintre puf și sintetic?

Există două tipuri principale de izolație în gecile de iarnă: puf și sintetic.

Fiecare tip de izolație are propriile avantaje și dezavantaje, așa că cel mai bine este să vă documentați pentru a vă asigura că achiziționați geaca de iarnă potrivită pentru nevoile dumneavoastră.

Puf: concepută pentru climatele reci și uscate

Puful este cea mai ușoară și mai ușor de comprimat izolație de pe piață, așa că, dacă greutatea și dimensiunea sunt importante pentru dvs., ar trebui să fie prima alegere. Cu toate acestea, este important de reținut că puful nu este ideal în condiții de umiditate.

Dacă vă petreceți iernile într-un climat uscat și rece, o geacă din puf va funcționa la potențialul său maxim și vă va proteja de intemperii, dar dacă locuiți într-un climat umed, este posibil ca geaca din puf să nu fie la fel de performantă.

Atunci când puful se udă, penele se aglomerează și își pierd proprietățile izolatoare și loftul. În cele mai multe cazuri, haina trebuie să fie uscată corespunzător într-un uscător pentru a-și recăpăta loftul inițial.

Izolație sintetică – concepută pentru climatele reci și umede

Există o mare varietate de izolații sintetice dovedite disponibile. Unul dintre acestea este PrimaLoft, folosit de The North Face în geaca ThermoBall Triclimate (una dintre preferate). Deși izolația sintetică poate fi mai grea decât puful, este la fel de călduroasă, mult mai accesibilă și rezistă eficient la umiditate.

SPUNE-TI PAREREA