Ghetele fiind încălțămintea ideală pentru sezonul rece, este important să evitați aceste greșeli atunci când le purtați și să găsiți un look mai curat și mai îngrijit.

Am putea crede că greșelile atunci când purtăm ghete bărbați iarnă sunt aceleași ca atunci când purtăm orice pantofi sau alt tip de încălțăminte, însă, nu este așa. Forma lor distinctă, precum și stilurile diferite, le fac să fie un tip de încălțăminte separat, cu propriul set de reguli.

Cele mai multe dintre aceste greșeli atunci când purtăm ghete bărbați iarnă pe care le vom menționa depind mai mult de restul hainelor cu care le purtăm și de modul în care ne asigurăm că arată bine și că sunt o parte importantă a ținutei. Evitându-le pe acestea, precum și alte erori, nu vom avea probleme.

Ghete bărbați iarnă la costum

Ghetele sunt în general văzute ca un articol de îmbrăcăminte casual, mai ales dacă ne gândim la ghete în stil cowboy, ghete de tip muncitor pe șantier sau chiar la celebrele „ghete de Clujana”. Sunt perfecte pentru a fi purtate cu blugi sau chinos, sau cu alți pantaloni nu atât de formali, însă, cu un costum tradițional nu arată bine și pot strica complet ținuta. Sunt și mai mult nerecomandate pentru un sacou elegant, de dineu, așa că purtați în schimb pantofi la o astfel de ținută.

Alternativa sunt botinele, dar tot e nevoie de atenție. Unele costume supradimensionate ar putea arăta bine cu botine, dar dacă nu vreți să riscați, mergeți pe varianta clasică și păstrați ghetele și botinele pentru alte ținute sau asigurați-vă că au un aspect similar cu cel al pantofilor formali dacă vreți să le purtați cu un costum.

Când nu se ia în calcul proporția corectă

Proporția dintre picioare și ghete este esențială în orice ținută. De fapt, acesta este motivul pentru care pantofii cu vârful pătrat sau triunghiular (ciocatele) nu mai sunt la modă. Forma lor făcea ca laba piciorului să pară prea mare, având în vedere că pantalonii formali sunt de obicei drepți.

Atunci când încălțați ghete de bărbați pentru iarnă de mari dimensiuni, este recomandat să purtați pantaloni puțin mai largi, pentru că dacă purtați pantaloni skinny, laba piciorului va părea prea mare. În mod similar, atunci când purtați pantaloni strâmți, cel mai bine este să optați pentru o încălțăminte similară, de mici dimensiuni.

Acest lucru nu este universal valabil, însă. Există unele ținute cu skinny și ghete iarnă bărbați care arată bine, dar proporția este contrabalansată de articolele de îmbrăcăminte superioare, cum ar fi paltoane sau pulovere supradimensionate.

Când ghetele nu sunt curățate corespunzător

Este teribil să nu-ți cureți ghetele sau să nu le lustruiești. Este indispensabil, la fel ca la orice încălțăminte (și chiar și la adidașii albi). Dacă ne dorim un aspect impecabil, este indicat să le curățăm înainte sau după fiecare utilizare. Mai ales ghetele din piele de căprioară au nevoie de o îngrijire mai atentă și mai laborioasă.

Când nu se ține cont de talpă

Vă doriți ghete bărbați iarnă confortabile, care să nu vă doară după mai multe ore de purtare? Veți face multe plimbări? Poate că opțiunea este să le cumpărați cu talpă de cauciuc, care le face mai rezistente, mai puțin deteriorate și mai confortabile la mers.

Am menționat deja că ghetele nu sunt încălțăminte formală, așa că regula de a evita cauciucul nu se aplică și în acest caz este mai bine, deoarece tălpile din piele tăbăcită, pe lângă faptul că sunt mai greu de obținut (și în unele cazuri mai scumpe), nu vor fi la fel de confortabile și pot face ca ghetele să se uzeze mai repede. Pielea poate fi varianta ideală pentru botine în unele ținute semi-formale, dar pentru orice altceva, cauciucul este calea de urmat.

Purtarea unei lungimi greșite a pantalonilor

Dacă doriți să vă arătați ghetele, nu este o idee bună să purtați pantaloni prea mari sau de o lungime care să acopere aproape toată încălțămintea. În mod ideal, pantalonii ar trebui să acopere abia puțin din partea de sus a ghetei, lăsând să se vadă puțin din zona ciorapului, fără a lăsa ca vederea să ajungă până la gleznă.

Ceva simplu este să împăturiți pantalonii jos, dar aveți grijă la lungime, deoarece pot fi împăturiți prea larg pentru ghete.

SPUNE-TI PAREREA