Primăria municipiului Bistrița intenționează să achiziționeze 10 autobuze electrice, într-un proiect care va fi depus împreună cu Primăria Budacu de Jos, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Valoarea totală a investiției atrasă prin programul PNRR, Pilonul IV, Coeziune socială și teritorială, Componenta 10 Fondul Local, Apel proiect: I.1. Mobilitate urbană durabilă, I 1.1. Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante ecologice) este de:

• 24.170.457,00 lei (4.910.000,00 Euro) fără TVA

Din care:

• 10 autobuze electrice de 10 metri – 22.693.647,00 lei (4,610.000,00 Euro) fără TVA

• 12 stații încărcare – 1.476.810,00 lei (300.000,00 Euro) fără TVA

Primăria municipiul Bistrița va depune proiectul „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public în Municipiul Bistrița și Comuna Budacu de Jos”, în vederea participării la apelurile de proiecte PNRR/2022/C10, componenta 10 – Fond Local, ”A doua rundă de atragere de fonduri” din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul se încadrează în investiția I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) din cadrul componentei 10 Fond local. Investiția permite achiziționarea de vehicule nepoluante noi cu emisii zero de gaze de eșapament: autobuze electrice/hidrogen, inclusiv nave asimilate autobuzelor care servesc transportului public de călători pe apă, tramvaie, troleibuze, microbuze electrice/hidrogen utilizate, inclusiv stații de reîncărcare pentru microbuze și autobuzele electrice (stații de reîncărcare rapidă -pe traseu- și stații de încărcare lentă -la autobază–, incluse în costul autobuzelor).

Obiectivul general al proiectului Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public în Municipiul Bistrița și Comuna Budacu de Jos este asigurarea unui serviciu eficient de transport public de călători în vederea reducerii numărului de deplasări cu transportul privat (cu autoturisme) şi reducerea emisiilor de echivalent CO2 cauzate de transport, prin acțiunea de modernizare a sistemului de transport public local din Municipiul Bistrița prin achiziționarea a 10 vehicule ecologice (autobuze electrice nepoluante de 10 m) și a 12 stații de încărcare, din care 2 stații încărcare rapidă și 10 stații încărcare standard.

SPUNE-TI PAREREA