Lumea cărților pentru copii este în continuă expasiune, deși se adresează unui public născut cu touch screen-ul în mână. O mică stea abia născută în universul literaturii pentru cei mici este „Ocheanul fermecat“, o carte care îți atinge sufletul într-o manieră neașteptată.

Catea scrisă de bistrițeanca Ioana Ardelean Rusu, o artistă complexă care stăpânește și notele muzicale și cuvintele, este o poveste plină de sensibilitate și fantezie care vorbește despre conexiunile noastre cu universul și unii cu alții.

Citesc multă literatură pentru copii și rar am întâlnit un talent ca al Ioanei, cel de a așterne cuvintele într-o poveste plină de culoare, strălucire și încărcătură emoțională care nu poate fi prea „de copii“ pentru cei mari, dar rămâne accesibilă și extrem de interesantă pentru cei mici. Cartea conține un amalgam de emoții și profunzime, o manieră neașteptată de a explica copiilor cum sufletele lor au ajuns aici pe pământ având deja amintirea unui miros tulburător de familiar cum este regina nopții din grădina bunicii. Cuvintele scriitoarei curg într-un mod liniștitor și din ele răzbat candoarea, pasiunea ei pentru frumos și nostalgia unor mici lucruri familiare care ne aduc fericirea în existența noastră pe pământ.

Cartea, apărută în condiții grafice impecabile la editura Discobolul, a fost lansată recent la Muzeul Național al Literaturii Române și este ilustrată de Laura Greaca și Livia Greaca.

„Am scris povestea uneia dintre cele mai frumoase călătorii imaginate de mine. Am scris-o, am cântat-o și am așternut-o cu blândețe în sufletul unui copil cu ochi de stea. Apoi, cu ajutorul unor oameni-lumină, i-am îngrijit devenirea. Vă mulțumesc, Laura Greaca și Livia Greaca, pentru cum ați rescris în imagini textul meu. Câtă forță, câtă strălucire și câtă lumină ați dat fiecărui tablou în parte! În ultimul an și, mai ales în ultimele săptămâni, m-am simțit clipă de clipă, parte a unui univers plin de magie și de culoare”, a scris Ioana Ardelean Rusu.

Cartea ei poate fi comandată de pe site-ul povesticudor.ro și dacă o doriți ca dar de Crăciun o mai puteți adăuga în coș până joi, 21 decembrie.

SPUNE-TI PAREREA