Candidatura lui Robert Sighiartău (PNL) la funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a fost respinsă de Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6, ai cărui membrii s-au întrunit în această după-amiază pentru a verifica listele și a le valida.

Și candidatura lui Ovidiu Florean (AUR), a fost, deocamdată, respinsă.

De asemenea, BEC a admis doar în parte a lista de candidați pentru funcția de consilieri județeni în Consiliul Județean al Județului Bistrița-Năsăud, propuși de către Partidul Național Liberal filiala Judeţeană Bistriţa-Năsăud.

Conform hotărârii nr. 56 din 29.04.2024, BEC respinge candidaturilor pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud propuse de către Partidul Național Liberal filiala Judeţeană Bistriţa-Năsăud.

Conform deciziilor emise de BEC Bistrița-Năsăud, în cazul AUR, BEC a respins, parțial, candidaturile de la numerele 1, 4-5, 8-12, 16-19, 24-26, 28 și 30, decizia fiind motivată de lipsa unor completări în declarația pe propria răspundere, completări care fac referire la calitatea de lucrător sau colaborator al fostei Securități, semnături olografe etc. În ceea ce privește respingerea, deocamdată, a candidaturii lui Ovidiu Florean, BEC spune că nu a fost datată și semnată declarația de interese din Dosarul 2.

În ceea ce privește PNL, BEC spune că nu a fost datată și semnată declarația de interese din Dosarul 2.cripție Județeană nr. 6, scrie că, în cazul listei pentru Consiliul Județean, consideră că, candidații de la pozițiile 1-34, 36-38 și 40 nu au datat olograf declarația de acceptare a candidaturii. În ceea ce privește respingerea, deocamdată, a candidaturii lui Robert Sighiartău, BEC spune că, acesta nu a datat olograf declarația de acceptare a candidaturii.

Iată cele trei hotărâri ale BEC:

Hotărârea nr. 54 din 29.04.2024 privind admiterea în parte a listei de candidați pentru funcția de consilieri județeni în Consiliul Județean al Județului Bistrița-Năsăud, propuși de către Alianța pentru Unirea Românilor, pentru alegerile autorităților administrației publice locale, înregistrată la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr.6 Bistriţa-Năsăud sub nr. 225 din 29.04.2024

Hotărârea nr. 55 din 29.04.2024 privind admiterea în parte a listei de candidați pentru funcția de consilieri județeni în Consiliul Județean al Județului Bistrița-Năsăud, propuși de către Partidul Național Liberal filiala Judeţeană Bistriţa-Năsăud, pentru alegerile autorităților administrației publice locale, înregistrată la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr.6 Bistriţa-Năsăud sub nr. 208 din 27.04.2024

Hotărârea nr. 56 din 29.04.2024 privind respingerea candidaturilor pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud propuse de către Partidul Național Liberal filiala Judeţeană Bistriţa-Năsăud, pentru alegerile autorităților administrației publice locale din anul 2024, înregistrată la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr.6 Bistriţa-Năsăud sub nr. 124 din 27.04.2024

 

SPUNE-TI PAREREA