Cozmin Gușă și Vasile Sebastian Dâncu au fost prezenți în această după-amiază la conferința extraordinară a Partidului Social Democrat Bistrița-Năsăud, care a avut loc la Cinema Dacia. Aceștia și-au exprimat susținerea față de organizația din Ardeal, iar Vasile Dâncu a fost votat, în unanimitate, pentru a candidat la funcția de președinte al Consiliului Național al PSD.

„Politica din ultima vreme este urâtă, pentru că sunt foarte mulți dintre noi ne punem sufletul, ne punem mintea și primim, în schimb, tot ce este mai urât. Trădare și tot ce ține de partea urâtă a politicii. Politica poate să fie frumoasă. Spre exemplu, când ai un raport de activitate politică care n-a conținut deloc cuvântul politică și nici partid și nici PSD, cum a făcut acum Radu Moldovan. A vorbit, de fapt, despre oameni și despre comunitățile noastre din Bistrița-Năsăud. Nu partidul este impotant într-o țară. Este importantă România. Pentru orice politician corect este importantă fericirea oamenilor. Nu creșterea PIB-ului, nu creșterea economică, nu faptul că n-avem inflație. E important ca oamenii să fie fericiți. Și asta este singura misiune pe care o poți deconta în fața oamenilor. Și sunt foarte bucuros, pentru că vin aici de 20 de ani și mă bcuur foarte mult că Radu mai are energie să meargă mai departe.
Mă bucur că județul nostru, că și eu sunt născut în acest județ, este cel mai dinamic din țară din perspectiva dezvoltării. Nici județul Cluj, cu toate resursele, nu a avut un ritm de dezvoltare de genul acesta. Mai este o chestiune importantă. În acest haos politic din ultimii trei ani, creat din cauza unei conduceri care a pierdut direcția, noi am avut oameni la București care ne-au reprezentat și de care nu ne-a fost rușine. Deși de, multe ori, ne-a fost rușine de cei care ne-au reprezentat în spațiul public și în spațiul electoral. Și aceasta este una dintre valorile noastre cele mai importante.
Am fost foarte fericit aici să îi ascult pe reprezentanții altor partide care au venit și au vorbit cu sinceritate, ca unor parteneri, ca unor prieteni. Nu a fost niciun discurs formal. Am văzut că și reprezentantul UDMR are un alt stil aici la Bistrița decât în alte zone. Și ce înseamnă asta? Asta înseamnă, din nou, că politica pe care o facem noi, aici la Bistrița, este o politică a parteneriatului. Astăzi nu mai putem să rămânem la partid ca la o biserică, ca fiind singura noastră religie. Printre primele alianțe s-au făcut aici la Bistrița și parteneriatul pentru bunăstarea oamenilor este singura formă de politică serioasă“, a declarat Vasile Dâncu.

„Vechiul PSD, PSD-ul din care am făcut parte când eram secretar general, avea mare succes public și un respect considerabil, chiar și din partea adversarilor politici. Nu era niciun secret, se vedea cu ochiul liber că cei mai valorosși politicieni erau la PSD sau la PDSR cum se numea când am intrat eu în partid. Dreapta, sau cei care se autodenumeau ca fiind dreapta, nu se puteau bate cu noi. Erau, evident, mult mai slabi. Destul de inteligenți, dar nu ca noi, cu mai puțină expertiză.
Lucrurile au involuat și cei care sunteți vechi în partid sau care ați studiat partidul în acele vremuri, vă dați seama că nu mai suntem în acea situație și totul devine mai greu. Un proiect de reformă, de primenire, de reconsolidar, dacă ne dorim să fim la fel de respectați, durează. Nu se va obțin de pe azi pe mâine. Nu în 2020, poate nici nu 2021.
Marea majoritate din cei care facem politică trăim în politică. Marea parte din viața noastră este politica. Partidul din care facem parte trebuie să ne placă.
Să fie românilor buni. Bun însemnând competent, omenos și patriot. Valori care au disăpărut din dezbaterea politică și din dezbaterea publică. Au dispărut de la nivelul acțiunilor politice și nu se guvernează în baza acestor valori.
Tare ne dorim să trăim într-o casă mai frumoasă. Dar pentru asta ar trebui să ne ghidăm după acest gen de proiect. Politica românească este în era ba pe-a mă-tii. Și cu ba pe-a măr-tii n-o să facem nimic niciodată. Cu oameni care doar știu să înjure și nu înțeleg că bătășlia poate să fie câștigată și altfel, cu argumente cu voce, cu energie, cu inteligență, cu așa ceva nu putem progresa.
Și eu văd că, totuși, ar mai fi posibil să regenerăm în interiorul partidului astfel de cuent. Pentru că oameni buni, care se defiensc prin cele trei caracterisici există într-o proporție mult mai mare în psd decât în celelalte partide

Alt adevăr care este ascund mereu este că România este o țară de stânga. Noi nu mai avem capital național, noi nu mai avem atât de mulți capitaliști care să vină, doctrinar, de partea unei mișcări de dreapta. Noi avem, în schimb, foarte mulți pensionari, foarte mulți contribuabili, foate mulți salariați, o masă salarială puternică care, în mod evident, reprezintă textura unei țări de stânga care are nevoie să fie guvernată prin politici de stânga“, a declarat Cozmin Gușă.

2 COMENTARII

  1. După perioada de tristă amintire Dragnea-Dăncilă, PSD-ul nu a invătat nimic din toate esecurile prin care a trecut. In loc să se reformeze din temelii cu oameni noi, PSD-ul vine cu aceleasi exemplare de baroni locali de care lumea s-a săturat până peste cap. Ba mai mult nu poate fi vorba nici măcar de vre-o intentie de reformare ideologică a unui partid care apelează la rebuturi politice precum Cozmin Gușă, un traseist care a trecut de la PSD-ul lui Năstase la PD-ul lui Băsescu , după care n-a mai auzit nimeni de el. Acum in pragul unui congres hotărâtor pentru soarta partidului, când ar trebui schimbată inclusiv sigla cu cei trei trandafiri ofiliti, PSD-ul vine cu „Ciolacu” de slvare la care-i mai adauga o „Gușă” . Cu asemenea strategie, PSD-ul se indreaptă cu pasi repezi spre o prăpastie . Succesuri!

  2. D-le Dancu, d-le Cozmin Gusa . Spuneti-mi mie om informat cum sa imi impun sa va ascult si sa va respect si sa cred in ceea ce transmiteti ? Impreuna si inca 10 ca d-vs pe mine nu ma puteti lamuri cu o treaba. Spuneti ca va doriti o noua strategie . Eu va spun ca aiasta nu se poate in pesede care isi mentine inca vie o structura cu mari hibe. In aceasta seara toate stirile nationale transmiteau. La filiala jud Psd ARAD a fost ales nimeni altul decat penalul Dorel Caprar urmarit de DNA pt. luare de mita si spagi din vamile judetului respectiv. Dosarul are si un nume ( BANI pt. PESEDE ) No …asta da strategie ! Asta da reforma in partid !

SPUNE-TI PAREREA