Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, a avut o reacție dură la adresa Electrica, în cadrul unei conferințe de presă în care s-au prezentat pagubele produse de furtuna de duminică.

Emil Radu Moldovan i-a adresat cuvinte dure inginerului șef de la Electrica, Ioan Raica, referindu-se la modul lent în care se efectuează lucrările de reparații ale liniilor de electricitate. Șeful CJ a spus că mulți bistrițeni, printre care și el, au de suferit din această cauză.

„Este evident că sunt depășiți total. Ei (reprezentanții Electrica) spun lucruri frumoase, că încearcă, că o fi, că o păți. Sunt fabrici în județ cu toate produsele supuse stricării totale. Cred că aceste companii, nu numai de electricitate, ci și altele, care știu să ia tarife în situații de monopol, fac eforturi minime, înspre deloc pentru a moderniza rețelele, de a face investiții în rețele. Sunteți obișnuiți ca autoritățile locale să facă rețele și apoi să vi le doneze, că altfel nu le puneți în sarcină, același lucru și în cazul persoanelor fizice. Eu sunt în aceeași situație cu cei care nu au curent electric, dar am promisiuni că poate poimâine o să avem curent înapoi. Sunt curios cine îmi plătește toate pagubele de acasă, mie și tuturor aflați în această situație. Din păcate, toate companiile acestea în regim de monopol au drepturi și nu au obligații. Cred că astfel de situații ar trebui să vă pună serios pe gânduri. Eu aș fi foarte curios să ne prezentați pentru următorul Comitet pentru Situații de Urgență care sunt investițiile făcute de companie în ultimii ani, că profit se duce în toate țările europene de la românii ăștia amărâți”, a spus Radu Moldovan.

Inginerul șef de la Electrica, Ioan Raica, a răspuns că anul acesta s-au făcut investiții de aproximativ 28 de milioane de euro în județ, în rețele de joasă tensiune, posturi de transformare, linii de medie tensiune, automatizări.

1 COMENTARIU

  1. Din fericire , din cauza noastră (a celor din Electrica) nu au murit oameni, domnule Radu Moldovan! Sa le mulțumiți celor din guvernul dv. și celor care i-au precedat, pt buna administrare a regiilor autonome care cu bună știință le-au decimat voit. Sa cereți vă rog o situație cu personalul deservent, asa de curiozitate, sa vedeți și dumneavoastră câți electricieni activi mai are societatea de distribuție Bistrița. Părerea mea este ca 50 de electricieni la nivel de județ nu prea fac fata atâtor probleme. Va rog din suflet sa ma iertați dacă am deranjat cu ceva , dar părerea mea este ca nu aici la Bistrița este problema!

SPUNE-TI PAREREA