Sute de persoane au uitat de grijile zilnice și s-au bucurat de evenimentul organizat de administrația locală din comuna Budești. Oamenii au sărbătorit Mica Unire.

Încă din anul 2014, în comuna din zona de câmpie a județului Bistrița-Năsăud, se organizează în prejma datei de 24 ianuarie un eveniment care adună comunitatea în Căminul Cultural din Budești. La propunerea primarului, Vasile Codrea, care a fost ajutat și susținut de preoții parohi din localitățile componente, de consilierii locali și de aparatul primăriei, a început organizarea „Balului Însuraților„, un eveniment care timp de mai bine de 10 ani a fost uitat.

Prima ediție s-a bucurat de succes, așa că oamenii și-au dorit să transforme în tradiție această întâlnire, să înceapă anul toți împreună, la o petrecere. Astfel că în acest sfârșit de săptămână, a fost mare petrecere la Budești, fiind organizată a IV -a ediție a Balului Însuraților.
Fii satului s-au întors acasă și preț de câteva ore jocul și voia bună a pus stăpânire pe budeșteni.

”Am avut bucuria de a fi prezent în Comuna Budești din județul Bistrița Năsăud, la invitația prietenului meu, primarul Vasile Codrea, care și anul acesta a organizat o manifestare de suflet. Primul eveniment sărbătorit a fost dedicat zilei de 24 ianuarie – Mica Unire. Astfel, în Biserica Ortodoxă din Budeşti a avut loc un Te Deum, începând cu ora 20.00, unde un sobor de preoţi, s-au rugat pentru ţară, naţiune, pace şi înţelegere. Cu drapelul tricolor în mână, s-a încins o Horă a Unirii în faţa Bisericii, pe şosea, la care au participat mulțime de oameni. A urmat retragerea cu torţe, în acordurile cântecelor patriotice şi a Horei Unirii. Cu preoţii în frunte şi primarul, multimea s-a deplasat la frumosul şi impunătorul Cămin Cultural din Budeşti, unde s-a derulat o frumoasă şi binemeritată agapă, totul desfășurându-se sub genericul „Balul însuraților”. Au participat la manifestări și senatorul Ioan Denes, primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan și o mulțime de oameni ce și-au bucurat sufletul cu momente inedite. Felicitări ărimarului Vasile Codrea și celor ce l-au sprijinit”, a spus Alexandru Pugna.

SPUNE-TI PAREREA