Jeans skinny, drepţi, bootcut, boyfriend, push up, sau jegging, blugii rămân unul dintre cele mai râvnite, dar și cele mai comune articole din garderoba unei persoane.

De peste 200 de ani, creați din denim, blugii sunt pantalonii preferați atât de femei cât și de bărbați. Aceștia oferă picioarelor, coapselor și feselor un aspect aparte, care diferă de la model la model și binențeles în funcție de material.

Chiar dacă la început ei erau accesibili doar pe bleumarin, moda a evoluat iar acum denim-ul se poartă în toate culorile și formele.

Puțini știu, însă, cât de mult poate să te avantajeze sau dezavantajeze forma blugilor. Majoritatea oamenilor vor să fie în trend, așa că probează și își achiziționează modelele noi, iar cele vechi rămân uitate undeva în dulap.

Indiferent de an, de anotimp, de tendințe, întotdeauna se poartă ceea ce îți place și cu ce îți stă bine. Așa că nu trebuie să porți ceea ce apare mai nou pe manechine sau pe raftul magazinelor, mai degrabă studiază și vezi ce te avantajează, sau chiar mai mult adaptează articolele după personalitatea ta. Așa vei fi mereu o prezență în ton cu moda.

Forma unei perechi de Jeans este foarte importantă, trebuie să fie potrivită cu forma picioarelor, coapselor și feselor.

E bine de știut că o pereche de blugi cu talie înaltă vor scoate în evidență o talie de viespe, dar și fundul și coapsele. În schimb, o formă de clopot va scoate în evidență mai mult coapsele și fundul decât picioarele. Dar țineți cont că evazarea din partea de jos a pantalonului va atrage mult atenția spre încălțăminte.

Forma conică a blugilor scoate în evidență gamba piciorului și posteriorul, așa că o astfel de formă este recomandată când dorești să ascunzi pulpa inferioară a piciorului.

Atenție la blugii drepți: ei pun în evidență toată forma corpului, chiar dacă nu ți se pare la prima vedere. Jeans-ii drepți vor da o savoare deosebită picioarelor, coapselor și fundului, căzând perpendicular pe lângă picior. Dacă pulpele picioarelor sunt mai groase, se recomandă blugi drepți, dar dacă acestea sunt mai subțiri, trecem la blugii strâmți. Blugii skinny sunt cei care scot în evidență foarte mult forma piciorului, ridică fesele, iar dacă au și talia înaltă, creionează un contur perfect.

O inovație în forma jeans-ilor a fost apariția blugilor boyfriend, aceștia încurajând femeile să-și arate feminitatea și formele corpului în pantaloni care au fost inițial creați pentru bărbați dar pe care, femeile îi poartă cu mult mai mult stil, dându-le savoare și atitudine.

Așadar în anul 2017, fiind la modă și reutilizarea blugilor vechi e momentul să vă lăsați imaginația și mânuțele să facă treabă, căutați în dulap blugii vechi și dați-le o nouă întrebuințare. Internetul este plin de haine hand-made din blugi vechi, de accesorii, obiecte decorative sau chiar organizatoare utile în orice casă.

SPUNE-TI PAREREA