Un Monument al Eroilor urmează să fie ridicat în localitatea Buduș din Budacu de Jos. Conform unui mesaj transmis de administrația locală, pe acest monument vor fi scrise numele tuturor eroilor din localitatea Buduș, care și-au dat viața pentru țară sau au fost declarați dispăruți în Primul și Al Doilea Război Mondial. În acest sens, cetățenii sunt rugați să contacteze Primăria dacă au informații despre persoane decedate sau dispărute pe front.

După cum probabil mulți dintre Dvs. știți, intenționăm să edificăm, în localitatea #Buduș, un Monument al Eroilor, o Troiță care să cinstească, așa cum se cuvine, memoria înaintașilor noștri.
Ne dorim ca pe acest monument să înscriem numele tuturor eroilor din localitatea #Buduș, care și-au dat viața pentru țară sau au fost declarați dispăruți în Primul și Al Doilea Război Mondial.
În acest sens, am verificat arhiva proprie, am solicitat informații de la Arhivele Naționale Bistrița-Năsăud și #Parohia Ortodoxă #Buduș (cărora le mulțumim pentru colaborare și celeritate!).
Totuși, pentru ca nu cumva să omitem pe vreunul dintre Eroii satului, vă rugăm, pe acei dintre Dvs. care aveți informații și despre alte persoane decedate sau dispărute pe front, să ne contactați, în cel mai scurt timp.
Mai jos atașăm Lista cu Eroii din localitatea #Buduș în cele două Războaie Mondiale.
Vă mulțumim pentru colaborare!
P.S. Vom reveni, în cel mai scurt timp cu detalii despre Monumentul Eroilor“, a transmis primarul Florin Sandu Simionca.

SPUNE-TI PAREREA