Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a anunțat azi lansarea unei proceduri de achiziție publică pentru servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări în cadrul unui nou obiectiv de investiții. Concret, este vorba de iluminat public modern pe încă 19 străzi din Bistrița: „Creșterea eficienței energetice în infrastructura de iluminat public în Municipiul Bistrița – Etapa 2.1.”
Conform informațiilor transmise de Ioan Turc, se vor realiza rețele noi de iluminat public pe o lungime de 5100 metri liniari, fiind prevăzut un nou sistem de iluminat public care îl va completa pe cel existent prin modernizarea și prin montarea de stâlpi noi echipați cu aparate de iluminat bazate pe tehnologia LED.

Extinderea rețelelor de iluminat se va realiza pe străzile:
-Bela Bartok
-Dinu Lipatti
-George Enescu
-Ioan Cåianu
-Tiberiu Brediceanu
-Compozitorilor
-Cimitirului

De asemenea, prin proiect este prevăzută montarea a unui număr de 288 bucăți de corpuri de iluminat de tip LED, rezultat din însumarea aparatelor de iluminat existente de generație mai veche, care vor fi înlocuite cu aparate de iluminat de ultimă generație și montarea a 185 corpuri de iluminat pe cei 164 stâlpi metalici noi prevăzuți în urma extinderii rețelei de iluminat.
Montarea și înlocuirea corpurilor de iluminat se va realiza pe străzile:

-Bistriței
-Agronomului
-Gheorghe Dima
-Intrarea Castanului
-Intrarea Cireșului
-Aleea Clopoțeilor
-Aleea Iasomiei
-Ion Vidu
-Lempeș
-Intrarea Toporașului
-Intrarea Turturelelor
-Intrarea Vișinului

Totodată, în cadrul proiectului, se va realiza achiziționarea și instalarea sistemelor de telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiții, care, în prezent, nu asigură un iluminat conform standardelor.
Valoarea totală estimatå este de 3.283.021 lei fără TVA, iar termenul de depunere a ofertelor este 25.04.2024, ora 15.00.

SPUNE-TI PAREREA