Candidatul PSD la Primăria Bistrița, Gabriel Lazany, și-a prezentat astăzi proiectul de reamenajare a stadionului din Parcul Municipal „Regele Mihai I al României“. Conform randărilor prezentate de candidat, stadionul ar urma să se transforme într-un spațiu deschis, destinat sportului și altor activități în aer liber.

„Vreau să vă perzint unul dintre proiectele mari pe care el am în programul meu de management local, pe care îl propun bistrițenilor, este un proiect frumos, unul de suflet, la care lucrez de aproape un an, este perfect realizabil în perioada următoare. Vom tranforma acest spațiu, vom lega Parcul Munciipal de stadion și de Pădurea Codrișor. Mai exact, așa cum reiese și din simulările pe care vi le prezint, vrem să redăm stadionul bistrițenilor care au trăit atât de mule momente frumoase aici“, a declarat Gabriel Lazany.

Planurile sale pentru stadion presupun o reconfigurare a tribunei, amenajarea unei scene pentru evenimente, locuri pentru skateboarding, minifotbal, atletism și alte sporturi, zonă pentru activități nautice pe râul Bistrița, căi de acces spre Pădurea Codrișor și o zonă monumentalistică în parc unde să fie amplasate mai multe busturi, inclusiv nustul lui Jean Pădureanu.

1 COMENTARIU

  1. Se pare că în ultimul timp PSD-istii bistriteni cu pretenţii de a candida la functia de primar al municipiului au fixul lor idiot si anume că au pus gând rău stadionului „Jean Pădureanu”. Astfel, încă din anul 2019, pădurarul Cristian Niculae în calitate de viceprimar si candidat din partea PSD la Primăria Bistriţa propunea demolarea Stadionului Jean Pădureanu și pe locul lui să fie extinsă suprafața parcului , ceea ce a stârnit numeroase reactii de indignare din partea bistritenilor. Cei mai multi iubitori ai fotbalului consideră stadionul „Jean Pădureanu” ca făcând parte din istoria orasului fiind un loc de suflet al bistritenilor, unde echipa „Gloria Bistriţa” a realizat cele mai mari performanţe sub conducerea lui Jean Pădureanu. Aici au jucat echipe mari din fotbalul mondial precum Fiorentina, Atletico Madrid, Real saragosa, OSC Lille, Groningen, etc.)
    Pe de altă parte, în toate orasele mari stadionul se află în apropiere de zona centrală , astfel încât oamenii să se poată deplasa usor la diferite evenimente sportive sau culturale organizate acolo ( vezi: National Arena din Bucuresti, Cluj Arena sau Ion Oblemenco din Craiova, reconstruite pe locul vechilor stadioane). De asemenea, trebuie spus că odată cu lucrările la instalatia de nocturnă dată in folosinta in 2009, a fost refacută suprafata de joc la terenul central, aceasta fiind in prezent la standarde europene. Gazonul terenului central dispune de o instalatie de irigat automatizată, de o instalatie de incălzire modernă si de un drenaj eficient conform normelor in vigoare. Pentru pregătirea si intretinerea terenurilor clubul Gloria a achizitionat atunci si cele mai moderne utilaje. La tribuna a 2-a au fost modernizate spatiile de sub tribună: vestiare, săli, spatii de refacere, grupuri sanitare, sală de fortă. Spatiile aferente mass-media au fost renovate, ziaristii dispunand de cele mai bune conditii de lucru, inclusiv acces la internet wireless. De asemenea au fost amenajate spatiile de sub peluza est, unde a fost realizată cantină pentru sportivi, dotată cu bucătărie, săli de mese, grupuri sanitare si toate dependintele necesare. Toate acestea s-au facut atunci cand clubul Gloria era pe cai mari in prima ligă fotbalistică . Evident aceste amenajări mai trebuie si intretinute.

SPUNE-TI PAREREA