Un efectiv de aproximativ 500 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud vor asigura măsurile de ordine publică la toate evenimentele care vor avea loc în spațiul public pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, îndeosebi în localitățile: Bistriţa, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi, Rodna, Strâmba, Bistrița-Bârgăului şi Piatra-Fântânele.

În noaptea de Înviere, jandarmii se vor afla în apropierea lăcașurilor de cult unde se oficiază slujbe religioase, pentru ca toți credincioșii să primească lumina Învierii în siguranță.

În perioada 30 aprilie-6 mai a.c., sunt constituite și subunităţi de intervenţie care să fie în măsură să intervină pentru soluţionarea unor situaţii deosebite ce pot apărea pe timpul executării misiunilor. Totodată, jandarmii vor asigura și măsurile de pază și protecție la obiectivele aflate în competența Jandarmeriei Române.

În această perioadă se vor intensifica măsurile de patrulare în zonele mai aglomerate: gări, autogări, centre comerciale, cluburi și discoteci, cu scopul prevenirii și combaterii fenomenului infracțional.

De asemenea, în perioada minivacanței la Bistrița vor fi prezenți și jandarmi din cadrul Grupării Mobile Târgu-Mureș.

Facem apel către toți cei care vor participa la manifestările publice din această perioadă, să se delimiteze de orice situație conflictuală sau de persoane care tulbură liniștea publică și să solicite sprijinul jandarmilor aflați în apropiere, dacă observă orice încălcare a legii.
Jandarmii montani din Rodna, Piatra-Fântânele și Colibița vor fi prezenți și în zonele de agrement și pe traseele turistice adiacente, unde vor acționa pentru informarea și îndrumarea turistilor, dar și pentru sprijinul acestora în cazul producerii unor incidente nedorite.

Dacă petreceți această minivacanță în aer liber, jandarmii vă recomandă să respectați prevederile Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfasurarea activităţilor de picnic, care reglementează activităţile desfãşurate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale cu scopul prevenirii, reducerii şi eliminării impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic.
Vă recomandăm să desfășurați activități de picnic doar în zonele special amenajate în acest sens. Nu distrugeți, nu modificați și nu degradați panourile informative, marcajele, indicatoarele sau orice alte amenajări aflate în perimetrul acestor zone. Respectați regulile de bază atunci când vă aflați în natură și nu lăsați în urmă resturi menajere care dăunează mediului înconjurător.
Dacă sunteți martorii apariţiei unor animale sălbatice periculoase, nu interveniți, nu le hrăniți şi nu vă apropiați de acestea pentru a le filma sau fotografia.
De asemenea pentru orice problemă pe care o întâmpinați în spaţiul montan puteți apela cu încredere la ajutorul oferit de jandarmi în orice împrejurare care vă poate pune în pericol integritatea fizică şi nu numai sau apelați Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

SPUNE-TI PAREREA