Alianța nefirească dintre PNL și PSD, cu scopul de a-și conserva puterea, își arată și consecințele care nu sunt în favoarea celor două mari partide istorice. Este exemplul organizației PNL din Dumitra care a părăsit „corabia“ și s-a dus de partea Dreptei Unite. Mai exact, toată echipa PNL a trecut la PMP și consilierul local Alexandru Buhai, fost PNL, acum PMP, va candida la Primăria Dumitra.

Deși presa locală a titrat, recent, că bătălia politică se dă între actualul primar, Gheorghe Bălăjan (PSD) și proaspăt răsăritul candidat al PNL, un tânăr antreprenor, de fapt, lupta se va da cu Alexandru Buhai care este un consilier local cu vechime și o mulțime de inițiative care s-au tranformat în fapte. De asemenea, el face parte dintr-o familie cu vechime privind implicarea în comunitate, unul dintre unchii săi fiind, pe vremuri, un primar respectat în Dumitra.

Alexandru Buhai spune că a luat decizia de a candida de la PMP, împreună cu toată echipa, pentru că nu a fost de acord cu „complicitatea“ între PNL și PSD.

 Dumitra, o comună care să își merite locul între Năsăud și Bistrița

„Noi PNL-ul, organizația din Dumitra, ne-am luptat meeu cu PSD, nu a fost niciun dubiu asupra acestui aspect. Însă, după cum ați văzut în ultima perioadă, PNL și PSD sunt unul și același lucru în momentul de față. Or noi nu acceptăm așa ceva.
Am acceptat provocarea să ne unim cu dreapta și scopul nostru este să câștigăm și să facem din Dumitra o comună care să își merite locul între Năsăud și Bistrița“, a declarat Alexandru Buhai.

Nemulțumirile lui Alexandru Buhai și a celor din vechea organizație PNL Dumitra au început să apară după ce un oarecare Beniamin Becheș și-a anunțat intenția de a candida la primărie din partea liberalilor. Alexandru Buhai spune că acesta nici măcar nu era membru PNL la momentul discuțiilor și că biroul politic local nu se întrunise pentru a aproba adeziunea sa la partid.

Practic, PNL-ul și-a format acum o nouă organizație la Dumitra cu care speră să câștige primăria.
Alexandru Buhai și echipa sa au, însă, vechime în administrație și multe din amendamentele lor au devenit fapte de-a lungul timpului. În plus, multe nemulțumiri s-au adunat, în ultimii ani, privind activitatea primarului Gheorghe Bălăjan, așa că lumea își dorește o schimbare.

Alexandru Buhai se laudă, mai ales, cu o inițiativă datorită căreia, în momentul de față, oamenii primesc recipienți pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Am demonstrat de când sunt consilier o grămadă de lucruri, am o grămadă de proiecte și amendamente care au fost depuse de mine s-au transformat în realitate.
Foarte puțină lume știe despre o hotărâre, când trebuia să se formeze Corpul de Control de la ADI Deșeuri. Am depus personal un amendament în care am spus să se ofere recipiente pentru fiecare dintre cele patru fracții în parte și să se facă o campanie de de informare. Amendamentul meu a fost trimis la toate UAT-urile și iată că acum s-au dat recipienții de rezervă“, a spus Alexandru Buhai.

2 COMENTARII

  1. Dacă dumneavoastră considerați că din grămada de proiecte și amendamente depuse și devenite realitate cel cu oferirea de recipiente pentru cele patru fracții de deșeuri este cel mai relevant, atunci cred că celelalte trebuie să fi ajuns în pubela de culoare neagră.
    Aștept cu nerăbdare să veniți cu un program bun privind administrarea comunei, cu propuneri realiste și realizabile, nu de genul celor de acum patru ani când propuneați o centură ocolitoare a comunei (sîc!!!) sau reabilitarea fostei rețele de alimentare cu apă potabilă a localității de reședință a comunei( reminiscență din trecutul comunist al respectatului dvs. unchi care în timpul singurului mandat în care a fost ales, nu numit, s-a dovedit un slab administrator, adică între anii 1996-2000)
    În rest, vă doresc mult succes dvs. și echipei de ,,mateloți” ( sunt curios dacă din acea echipă face parte și domnul H.F.C., care se pare că nu mai are apetit pt. cea mai înaltă funcție din comună de când contractele pentru proiecte europene ale primăriilor P.N.L. și a primăriei Dumitra sunt câștigate în mod miraculos de firma domniei sale)

SPUNE-TI PAREREA