PSD Bistrița-Năsăud a organizat astăzi o conferință de presă pentru a reacționa în cazul prismelor electorale cu Gabriel Lazany, ridicate de către Poliția Locală de pe domeniul public.

Președintele organizației municipale, Daniel Suciu, a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, că prismele cu mesaje electorale au fost amplasate legal în Bistrița și că dispoziția de ridicare a lor a fost un abuz din partea Primăriei Bistrița.

Acesta a prezentat toate documentele, în cadrul unei conferințe de presă în Piața Mihai Eminescu, în fața unei prisme identice, amplasate în urmă cu mai mult timp, cu reclamă la o agenție de turism a familiei Sighiartău.

Am asistat acum două zile la o circotecă ieftină, din păcate pusă în practică de conducerea Primăriei, în frunte cu domnul primar. Am asistat la un comunicat mizerabil al Poliției Locale… este evident că a fost scris de către consilierii și de către echipa PSD de la Primăria Bistrița și am asistat la un abuz pus în practică de Primăria Bistrița, la o telenovelă în care un actor a fost domnul viceprimar… nu o să îi pomenesc numele, un actor extrem de stângaci, vizavi de telenovela prismelor puse de Partidul Social Democrat.

În data de 25 martie, am depus la Primăria Municipiului Bistrița două solicitări de amplasare a corturilor și a prismelor publicitare pe domeniul public. Aceste cereri se aprobă de maxim două zile, pentru că nu au nevoie de autorizație de construcție și doar de un aviz provizoriu”, a explicat Daniel Suciu.

Ne trezim cu o descindere a Poliției Locale, care ne pune în vedere, din cauza codului portocaliu, să ne dăm jos prismele din Bistrița, ceea ce am și făcut, în maxim două ore. Ceea ce este mai grav este că în Primăria Bistrița nu știe dreapta ce face stânga și în actul de control ni se spune următoarea: se recomandă demontarea lor în termen de două ore, pentru amplasarea lor se va solicita certificat de urbanism și apoi autorizație de construire, conform unei legi.

Pe aceeași legislație, se amplasează asemenea prisme, fără autorizație de construcție și doar cu un aviz provizoriu, pentru 30 de zile, cu posibilitate de prelungire încă 30 de zile. Acest panou este de doi ani aici și încalcă oricum toate legile. Nu vreau să vă spun al cui este acest panou, care este identic cu al nostru. Panourile puse de PSD au exact aceeași dimensiune. Nu doar că nu am vrut să stricăm pavajul, dar, deși legea ne cerea 500 de kg contragreutate, noi am pus o tonă și jumătate pe fiecare prismă, ca să nu existe niciun pericol„, a explicat Daniel Suciu.

„Am depus și memoriu justificativ, asumat de arhitect acreditat, avem și contract cu o firmă acreditată din Cluj, care a făcut montajul prismei. Poarte artizanat este în capul domnului viceprimar, care a crezut că ne intimidează la începutul campaniei electorale. Domnul primar cere serviciului juridic şi arhitectului să îi spună dacă ne trebuie certificat de urbanism şi autorizaţie de construire, pe când amicul Sighiartău, de doi ani de zile, nu are nevoie nici de una, nici de alta. Ilegalitate este aici în spatele meu, nu ceea ce am făcut noi”, a spus Daniel Suciu.

SPUNE-TI PAREREA