Anual, la data de 2 aprilie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internaţională de conştientizare a autismului, cu scopul de a dinamiza eforturile de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare a publicului larg, privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora. Prin marcarea acestei zile, medicii îşi propun să atragă atenţia, în special a părinţilor, asupra acestei probleme de sănătate, a simptomelor şi manifestărilor maladiei, pentru a fi depistată timpuriu la copii.

La Bistrița, această zi a fost celebrată la Palatul Culturii, cu momente artistice și interactive.

Municipalitatea a găzduit, astăzi, la Palatul Culturii, un eveniment special pentru comunitate: Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.
Copii și tineri talentați, cu abilități deosebite, au interacționat cu publicul în foaierul Centrului Cultural Municipal, de unde nu au lipsit tabla de șah, cubul Rubik, pictura pe tricouri, un atelier de brățări, goblenul, dulciurile fermecate și un simulator de autism 3D.
Deviza „Am autism și sunt UIMITOR” a reunit mulți participanți la un spectacol caritabil care a inclus în program și momente de dans modern și balet, oferite de Palatul Copiilor și Școala de Arte și Meserii, iar trupa Micul Prinț a dat o reprezentație deosebită de body percussion.
Felicitări și toată susținerea pentru doamna Ana Dragu, președintele Asociației Autism Europa, care de mulți ani luptă să faciliteze terapia și integrarea în societate a persoanelor cu tulburări din spectrul autist!“, a transmis primarul Ioan Turc.

Autismul este o tulburare severă de dezvoltare, de natură neurobiologică, care poate apărea la naştere sau până în jurul vârstei de doi ani. Autismul este un sindrom comportamental caracterizat prin dificultăţi în comunicare şi limbaj şi este întâlnit în toate tipurile de familii, indiferent de statut, mediu, rasă, etnie, nivel intelectual, etc.

SPUNE-TI PAREREA