Un echipaj de pompieri, SVSU Spermezeu și un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud au intervenit azi la un incendiu de vegetatie uscată între localitățile Dumbrăvița și Perișor.

Din păcate, în apropierea focarelor a fost găsit un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani, decedat, a transmis ISU BN.
Pompierii reamintesc faptul că la nivelul județului Bistrița-Năsăud, este interzisă arderea miriștilor, vegetației uscate și a resturilor vegetale, indiferent de forma de proprietate a terenului.*

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Pompierii militari bistriteni prin Inspecția de Prevenire si structurile operative ale inspectoratului vor continua misiunile de patrulare și în acest sfârșit de săptămână, dar și în perioada următoare, când se anunță temperaturi ridicate, peste valoarea medie specifică acestei perioade. Activitățile de monitorizare a situației din teren sunt sprijinte de autoritățile publice locale, prin serviciile voluntare pentru situații de urgență._

SPUNE-TI PAREREA