Unele provocări care ne confirmă vocația pentru o anumită meserie vin mai devreme decât diplomele. Așa a fost în cazul lui Nicu, un tânăr elev la Școala de Subofițeri de Pompieri “Pavel Zăgănescu” Boldești. Acesta și-a demnostrat prezența de spirit când a avut de a face cu un caz ce necesita intervenția unui salvator.

Acesta a acordat primul ajutor unui bărbat din Rodna pe care l-a găsit cu o fractură deschisă la picior. Nicu a stabilizat victima până la sosirea echipajelor de salvare și intervenția lui a fost de mare ajutor.

„Deja ne mândrim cu elevii bistrițeni de la Școala de Subofițeri de Pompieri “Pavel Zăgănescu” Boldești, iar Nicu Gușă este cel mai bun exemplu.
În povestea zilei, facem cunoscută pasiunea lui Nicu de a ajuta semenii. Aseară, a acordat primul ajutor unui bărbat din localitatea Rodna, găsit de viitorul pompier salvator în fața porții, cu o fractură deschisă la un picior.
Proaspăt absolvent al modulului de prim ajutor din școala militară, cu stăpânire de sine, Nicu a stabilizat bărbatul, până la sosirea Ambulanței. De mare ajutor a fost și Florin, prieten și vecin, militar în M.Ap.N. .
Mulțumim, domnilor!“, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA