Liderii Coaliției s-au reunit marți pentru a vota lista de miniștri și programul de guvernare pentru Guvernul Ciolacu. La întâlnire s-au stabilit și ministerele din partea PSD.

Astfel, lista ministerelor din partea PSD care vor face parte din noul Guvern cuprinde Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Agriculturii, Ministerul Economiei și Turismului, Ministerul Apărării, Ministerul Familiei și Tineretului, Ministerul Digitalizării, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății.

Lista miniștrilor PSD din Guvernul Ciolacu:

  • Ministerul Transporturilor – Sorin Grindeanu
  • Ministerul Fondurilor Europene – Adrian Câciu
  • Ministerul Agriculturii – Florin Barbu
  • Ministerul Economiei și Turismului – Radu Oprea
  • Ministerul Apărării – Angel Tîlvăr
  • Ministerul Familiei și Tineretului- Gabriela Firea
  • Ministerul Digitalizării – Bogdan Ivan
  • Ministerul Muncii – Marius Budăi
  • Ministerul Sănătății – Alexandru Rafila

Premierul desemnat, Marcel Ciolacu, a afirmat că până joi noul guvern ar trebui să obţină votul de învestitură în Parlament, urmând ca apoi membrii Executivului să depună jurământul. „Dacă guvernul României, condus de Nicolae Ciucă, a fost despre stabilizarea României, îmi doresc ca viitorul guvern al României, condus de către mine, să fie despre economie şi reforme. În primul rând, până joi, România trebuie să aibă un guvern votat şi pe urmă să venim la dumneavoastră (la Palatul Cotroceni, n.r.) pentru depunerea jurământului”, a arătat el într-o declaraţie susţinută alături de preşedintele Klaus Iohannis.

Bogdan Ivan a obținut, în februarie 2021, o funcție de conducere în Parlament – aceea de vicepreședinte în Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților (februarie 2021).

Conform edupedu.ro, activitățile lui Bogdan Ivan, menționate în CV, indică o înclinare spre domeniul social, cu o formare preponderent sociologică.

A obținut o licență în teorii organizaționale și administrație publică la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (2009-2012), cu un master în comunicare și relații publice la aceeași facultate (2012-2014)
Din 2016, a fost student doctorand la Școala Doctorală de Sociologie, Universitatea din București, cu o teză de doctorat pe tema “Aspecte ale specificului organizațional al României, Modele socio-organizaționale de actualizare a politicilor de resurse umane în rândul funcționarilor publici”.

Din 2016, a fost student doctorand la Școala Doctorală de Sociologie, Universitatea din București, cu o teză de doctorat pe tema “Aspecte ale specificului organizațional al României, Modele socio-organizaționale de actualizare a politicilor de resurse umane în rândul funcționarilor publici”

SPUNE-TI PAREREA