Liderii Coaliției s-au reunit marți pentru a vota lista de miniștri și programul de guvernare pentru Guvernul Ciolacu. La întâlnire s-au stabilit ministerele din partea PSD, unul dintre ele urmând să fie condus de către deputatul bistrițean Bogdan Ivan Gruia. Astfel, Bogdan va fi ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării cu rol de sinteză şi de coordonare în domeniile cercetării ştiinţifice, dezvoltării experimentale etc.
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării este un minister din România format din fostul Minister al Educației Naționale, care s-a împărțit în Ministerul Educației și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Bogdan Ivan are 32 de ani și este deputat PSD din anul 2020, după ce a fost consilierul președintelui Consiliului Județean – Emil Radu Moldovan, timp de opt ani de zile. A ocupat mai mulți ani funcția de președinte al TSD Bistrița-Năsăud. Anul trecut, a fost anunțat candidat al PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, la alegerile din anul 2024, anunțul fiind făcut de către actualul președinte Radu Moldova

Bogdan Ivan a obținut, în februarie 2021, o funcție de conducere în Parlament – aceea de vicepreședinte în Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților (februarie 2021).

A obținut o licență în teorii organizaționale și administrație publică la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (2009-2012), cu un master în comunicare și relații publice la aceeași facultate (2012-2014)
Din 2016, a fost student doctorand la Școala Doctorală de Sociologie, Universitatea din București, cu o teză de doctorat pe tema “Aspecte ale specificului organizațional al României, Modele socio-organizaționale de actualizare a politicilor de resurse umane în rândul funcționarilor publici”.

Un mulțumesc plin de recunoștință și responsabilitate.
Părinții mei m-au crescut, să fiu un om cu bun-simț, mentorul meu, domnul Președinte Emil Radu Moldovan, să pun oamenii înainte de propria persoană, echipa #PSD să lupt pentru oameni, Parlamentul, să nu mă las.
Este o onoare pentru mine să fiu propunerea Partidului Social Democrat pentru conducerea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. Concret, nu te pregătește cineva să fii ministru, ci toți cei alăturid e care clădești și cei care te provoacă, pasiunea pentru inovare și respectul pentru rădăcini.
Mulțumesc viitorului Premier al României, dlui. Marcel Ciolacu și conducerii PSD pentru susținere.
Cu gândul la fiecare dintre dumneavoastră și la Dumnezeu: vom face din rău bine și din bine și mai bine!“, este mesjaul transmis de Bogdan Ivan după confirmaea funcției de ministru.

SPUNE-TI PAREREA