Un bărbat din Bistrița-Năsăud, de profesie topograf, a fost jefuit în timp ce făcea măsurători pe un drum din Cluj. Topograful a rămas fără aparatul GPS, o pagubă estimată la aproximativ 8500 de euro. Hoțul a fost prins în Cluj-Napoca în timp ce încerca să vândă aparatul.

Polițiștii de la Secția 7 Poliție Rurală Gherla au fost sesizați pe 19 ianuarie de către un bărbat în vârstă de 56 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, despre faptul că în timp ce efectua măsurători topografice pe drumul județean 161 în apropierea localității Gădălin, din comuna Jucu, persoane necunoscute i-ar fi fost sustras aparatul GPS și câteva accesorii. Paguba a fost estimată la aproximativ 8.500 de euro.
Polițiștii, împreună cu cei din cadrul Biroului de Investigații Criminale, au efectuat verificările necesare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.
În cursul zilei de 26 ianuarie, în urma activităților investigativ-operative, polițiștii l-au depistat în flagrant pe bărbatul bănuit de săvârșirea faptei, chiar în timp ce ar fi încercat să vândă aparatul, într-o parcare de pe strada Fabricii din municipiul Cluj-Napoca.
În cauză, prejudiciul a fost recuperat în totalitate. În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.
Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale“, se arată într-o informare a IPJ Cluj, potrivit gherlainfo.ro.

Foto cu caracter ilustrativ

SPUNE-TI PAREREA