Un tânăr de 18 ani din Viile Tecii este cercetat pentru uciderea animalelor cu intenție, fiind reținut pentru 24 de ore, de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud

Astăzi, 11 octombrie, în baza probatoriului administrat într-o cauză penală aflată în instrumentarea polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore, a unui tânăr de 18 ani, din Viile Tecii.

Acesta este cercetat pentru comiterea infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 205 din 2004, privind protecția animalelor.

Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, la data de 5 octombrie a.c., tânărul ar fi lovit un câine de talie mică care aparținea unei familii din Viile Tecii. Din nefericire, în urma leziunilor suferite, acesta a decedat.

Tânărul bănuit de comiterea faptei se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Bistrița-Năsăud, iar în cursul zilei de mâine, 12 octombrie, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud“, se arată într-o informare a poliției.

Nu demult, două persoane din aceeași comună, localitatea Pinticu, au fost reținute pentru 24 de ore de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud pentru aceeași faptă. Poliția a intervenit după ce un localnic a sunat la 112 și a reclamat că animalul său de companie a fost bătut cu bestialitate, până la moarte. Faptele s-au petrecu în data de 18 septembrie.

SPUNE-TI PAREREA