Mai mulți voluntari, coordonați de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, în colaborare cu Asociația OM – Orașul Mariei, au asigurat hrana necesară oamenilor din județ fără posibilități materiale. Aceștia au povești dureroase, dar reacțiile lor în fața generozității pot fi surprinzătoare.

„Experiențe inedite, povești inedite…vremuri la fel!

Criza provocată de noul Coronavirus produce multe greutăți, dar mai are un efect nebănuit: evidențiază trăsăturile de caracter ale oamenilor, atât de clar.

Vedem multe inițiative și reacții care ne mișcă profund, la fel cum, din păcate, vedem diverse forme ale răutății, egoismului și snobismului, într-o conjunctură total nepotrivită. Cele din urmă le privim în plan secund, pentru că, acum, e absolut necesar să rămânem constructivi.

Când constați cum oameni din atâtea domenii diferite reușesc, în timp record, să își armonizeze eforturile necondiționat pentru sprijinul semenilor, e cu adevărat minunat. Când auzi că un pensionar singur, de aproape 80 de ani, cu două accidente vasculare în istoricul medical și cu semipareză – impresionat de faptul că voluntarii îl ajută cu aprovizionarea – vrea să doneze „la pensie” câteva sute de lei ca să-i putem ajuta pe mai mulți…e cutremurător. Când auzi bătrâni, cu nevoi vizibile, cum recunosc oarecum rușinați, cu jumătate de glas, că au copii dar nu prea îi mai caută sau că sunt departe…e cumplit. Când vezi cum astăzi, unii copii se bucură de un corn…e dureros. Și exemplele pot continua.

Le mulțumim mult tuturor celor care, în ultima săptămână, au contribuit la pachetele de Paște pentru persoane ce astăzi trebuie protejate și au nevoie de o mână de ajutor: CERACOM PROD SRL, PAULANER IMPEX SRL, ROMFULDA PROD S.R.L., SC DOMENICO IMPEX SRL, AMICII BUILDING SRL și, nu în ultimul rând, grupului de credincioși din bisericile penticostale din Bistrița, care au vopsit ouă și care gătesc zilnic mâncarea caldă! La fel, le mulțumim tuturor voluntarilor care se implică și pun atât de mult suflet!“, a relatat Instituția Prefectului.

Pentru a ne ajuta să ajungem la cât mai multe persoane vulnerabile, puteți dona în siguranță, printr-un simplu transfer bancar, în unul din cele două conturi ale asociației partenere OM – Orașul Mariei:
RO33UGBI0000602007493RON
RO23UGBI0000602007496EUR

Prefect Stelian Dolha: „Persoanele vulnerabile care trebuie ajutate să depășească această perioadă sunt numeroase, la fel cum nevoile lor sunt multe și diverse. Îi felicităm pe toți cei care observă problemele celorlalți și nu stau indiferenți!”

„Hristos a Înviat!

A trecut o lună de când suntem și noi alături de Prefectura Bistrița în lupta împotriva acestui virus care ne-a dat viața peste cap. Este o luptă pe care cu siguranță o vom ține minte.

Nu uitați că doar împreună putem răzbi. Vă asigurăm că la OM suntem o echipă unită și că vom fi în putere atâta timp cât este nevoie de noi.

Alături de noi Dot.Textus, OVT Logistics, Direca Depo, Datacor Running Team, Turmont King, Romfulda, Paulaner, Ceracom, Metglass, Amicii Building, Marecom, Ecoserv și mulți prieteni ai asociației noastre, aceeași prieteniOM, sprijină cu încredere acțiunile din această campanie.

Fericiți că ni s-au intersectat drumurile atât de frumos cu o generoasă comunitate de creștini penticostali din Bistrița care gătesc dumnezeiește și pregătesc săptămânal zeci de pachete generoase că de nu ești bine antrenat nu le poți ridica de jos și cu atâția oameni faini, activi și neobosiți din Prefectură cu care am pregătit și livrat alte zeci de pachete săptămânal. Tot de vreo lună ne bucurăm de sprijinul voluntarilor din comunitate, a celor care monitorizează telefonic persoanele vulnerabile și ne transmit cu precizie nevoile și coordonatele acestora și a celor care răspund cu promptitudine la orice oră solicitărilor din teren.

Cu multă dragoste mulțumim voluntarilor de pretutindeni“, este mesajul Asociației OM.  

1 COMENTARIU

  1. Pai vedeti… ” ca au copii si nu-i mai prea cauta ” … ( cica ) si daca verifici, cam toti sunt dusi la munca prin strainatatzi si fac euroi cu gramada .
    De ce nu ia statul asta prost MASURI DE CONSTRANGERE impotriva celor care-si abandoneaza parintii si plozii aici… acasa … pe capul si pe banul nostru public la care NU CONTRIBUIE CU ABSOLUT NIMIC , ei plecand sa munceasca prin strainatati pentru altii ?! Cine se face vinovat daca nu guvernarea asta na.roada si statul asta pr.ost cu politica lui de c*cat ?!
    DE ACEIA , este imperios necesara modificarea conditiilor de ” libera circulatie ” … si facute legi prin care :
    1/. cei care pleaca , sa faca dovada ca cei lasati acasa NU STAU PE BANII NOSTRI PUBLICI ;
    2/. SAU DACA DA, LA PLECARE STATUL SA-I FORTZEZE CA LUNAR SA CONTRIBUIE CU sume de BANI LA STATUL ROMAN din care sa le poarte plozii la scoli si sa le asigure pensiile parintilor pensionari aflati in plata la aceasta data ( nu familiilor … unde trimit ei euroii , dar din care statul nu beneficiaza de absolut nimic ) ;
    3/. Ori fortzati ca la plecare sa-si duca cu ei si plozii si batranii care primesc drepturi salariale ori de pensie din banii publici .
    Ma, chiar, efectiv guvernarea cu toti politrucii nostri care fac legi … ori este tam.pita , ori na.roada … ori, fac jocul strainilor in scopul vadit de a desfiintza tzara asta ca stat national , ca nu pot sa cred altceva !
    Imi cer scuze si nu vreau sa jignesc pe nimeni , dar efectiv TREBUIE FACUT CEVA CA STRAINII ISI BAT JOC DE NOI, CU COMPLICITATEA POLITRUCILOR SI GUVERNARII DE AICI DIN TZARA !

SPUNE-TI PAREREA