Alexandra Constantin, o tânără mamă din Bistrița, trece prin clipe grele după ce fiica sa în vârstă de doar câteva luni a fost diagnosticată cu o boalaă foarte rară. Gabriela, fetița cea mică a Alexandrei are doar patru luni și are nevoie urgentă de un transplat de rinichi. Ea este acum în drum spre Helsinki, Finlanda, unde va suferi o intervenție medicală. Familia are nevoie de sprijin pentru că este vorba de cheltuieli de aproximativ 60 000 de euro. Alexandra a povestit pe facebook drama prin care trece.

Parintii muta munti pentru puii lor, pe asta o stiu sigur!
In urma cu mai bine de 3 luni, puiul nostru mai mic avea 7 saptamani si parea ca nu se simte bine, avea niste varsaturi mai abundente si stare de moleseala, asa ca am pornit spre o camera de garda sa verificam daca are ceva sau e doar in imaginatia noastra de parinti precauti. Din acea noapte de luni, 30 mai, noi nu am mai ajuns inapoi acasa, ci am ramas la IOMC, pe terapie intensiva, si ulterior pe sectia de nefrologie de la Marie Curie, deoarece analizele indicau un dezechilibru major in interiorul micutei. In urmatoarele 5 zile de investigatii am primit si un diagnostic timid de sindrom nefrotic, dar era ceva greu de imaginat pentru un bebelus atat de mic. Of, ce zile!
Au urmat cautarea unui motiv declansator, testarea genetica, un posibil tratament, investigatii multiple, branule peste branule si multe necunoscute. Dupa mai bine de 5 saptamani, rezultatul testelor genetice au confirmat faptul ca bebelina noastra are un sindrom nefrotic congenital sever de tip NPHS1, iar cazurile unei astfel de afectiuni, la nou nascuti, sunt inregistrate doar cateva zeci in lume, tratamentul se adapteaza in functie de pacient, iar raritatea situatiilor face imposibila predictia reactiei si evolutia probabila a organismului.
Asta e genul acela de veste pe care nu poti concepe sa o auzi, dar fiind pusi in fata faptului implinit nu ne-a ramas decat sa o imbratisam, sa o rumegam, sa o plangem si sa cautam ce avem de facut cu faramele de sanse care ne erau prezentate intr-un mod reservat pentru ca puiul de om sa aibe o sansa la viata. E un soc pentru toti… familie, prieteni, apropiati. Pare sa fie povestea altcuiva, dar este realitatea noastra.
In ultimele luni am scris mai multe emailuri decat am facut-o vreodata catre toate sectiile spitalelor de nefrologie din intreaga Europa, am intrat in contact cu oameni si asociatii care sprijina parintii aflati in situatii de cumpana, am pregatit dosare peste dosare, luat pas cu pas fiecare etapa pentru dobandirea unui accept scris din partea unui spital din afara care are experienta multidisciplinara si, ah! greu mai este sa ajungi sa primesti acea foaie si ne-am impachetat vechea viata in 6 trolere si 8 cutii si am scris pe ele Finlanda, tara lui Mos Craciun, unde speram ca steluta noastra nefrologica sa fie puternica in continuare, sa reziste la tratament si sa se faca bine in urmatorii ani, toate sub ocrotirea Bunului Dumnezeu care ne-a ingaduit sa ajungem pana aici.
Acum suntem asteptate in Helsinki de taticul nostru minunat, de puiul nostru mai mare si de echipa medicala de acolo, iar Asociația Blondie vrea sa ne duca la ei cu ajutorul vostru, al tuturor. Pentru zborul 160, in care Gabriela si inca 5 copilasi se pregatesc sa ajunga la tratamente, este nevoie de 60.000 euro, suma pe care sunt convinsa ca putem sa o strangem impreuna“, a scris Alexandra.

Puteti dona direct in conturile asociatie in urmatoarele optiuni:
RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – LEI
RO34 INGB 0000 9999 0909 6765 – EURO
Deschise la ING Bank – sucursala Obregia
Asociatia Blondie – Imparte pentru alta parte
Banca: INGB CENTRALA
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB
C.U.I. 40914732
Revolut: +40 751 360 345
PayPal: https://www.paypal.me/asociatiablondie
Crypto moneda eGld: erd1wc5us6qsagxzagt436zdhu76rhtf3n8cfa8gzsnz2f89zvk70d3sgmkg6a (Herotag: @asociatiablondie)
Donează direct în aplicația BT Pay – Secțiunea “Susține un ONG”.
IBAN RO53 OTPV 1150 0155 8499 RO01, deschis la OTP Bank sucursala Brancoveanu București.
Sau contul nostru pentru donatii zbor:
IBAN: RO87INGB0000999914062017
Titular cont: Ioana Alexandra Constantin
Banca: INGB CENTRALA
Moneda: RON
Cod SWIFT/BIC: INGBROBU

SPUNE-TI PAREREA