Spitalul Județean de Urgență Bistrița a avut parte, în această perioadă, de o atențe specială, atât din partea sponsorilor și a autorităților locale și județene, cât și din partea oamenilor care stau cu ochii pe spital mai mult ca oricând și își pun speranța în dotări și cadre medicale.
Deocamdată, cei 3 pacienți care au primit testele pozitive de infectare cu Coronavirus în Bistrița-Năsăud au fost transferați la spitalul de boli infecțioase din Cluj-Napoca.

Asta pentru că, deocamdată, suntem în etapa scenariului 1: bolnavii infectați cu coronavirus sunt internați la spitalele de boli infecțioase din țară.

În scenariul 2 (atunci când spitalele de boli infecțioase vor fi pline), bolnavii vor fi internați în toate Secțiile și spitalele de Pneumologie.

Spitalul Județean de Urgență va intra în scenă în scenariul 3, când sunt pline și spitalele de Pneumologie, bolnavii sunt internați in spitalele județene.
Există și un scenariu 4: când sunt pline spitalele județene, bolnavii vor fi internați in spitalele municipale și orășenești.

În cazul în care vor fi pacienți care vor necesita terapie intensivă, Spitalul Județeand e Urgență are 20 de paturi de terapie si 21 ventilatoare. Mai există 6 ventilatoare de rezerva, 2 ventilatoare în UPU, 2 ventilatoare în neonatologie, 2 ventilatoare de transport, dar și 17 aparate de anestezie care pot fi folosite pe modul ventilator. Teoretic, toate aceste ventilatoare ar putea fi folosite pentru tratarea pacienților cu Coronavirus, dar asta ar însemna să nu mai existe alți pacienți care au nevoie de terapie intensivă! Acest lucru trage un semnal de alarmă serios în ceea ce privește respectarea recomandărilor privind prevnția răspândirii virusului.

Dotarea cu alte ventilatoare, în momentul de față, este un demers improbabil. Acestea se pot cumpara, dar termenul de livrare este destul de lung, iar pretul undeva la 30.000€/ buc în condiții normale. În condițiile actuale, prețul ar putea fi mult mai mare.

Citește și:

Pază înarmată, stoc de dezinfectanți și personal suplimentar la Spitalul Județean de Urgență. Care sunt scenariile pentru care este pregătit spitalul din Bistrița

Ce firme au donat pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița. S-a deschis și un cont pentru sponsorizări

Un prim aparat pentru diagnosticarea Coronavirus a ajuns la Spitalul Județean. Radu Moldovan: “Facem toate eforturile pentru a sprijini de la nivel local, Guvernul Românie”

Containerele primăriei, amplasate în curtea spitalului. Cristian Niculae: „Susținem eforturile Spitalului Județean de Urgență“

SPUNE-TI PAREREA