Deputatul PSD, Daniel Suciu, a comentat declarațiile liderului PNL, Ioan Turc, referitoare la conservele de ton distribuite de Primăria Bistrița, ca ajutoare.

„Nu am să fac niciun comentariu vizavi de viziunile sale politice. În schimb, ieri am văzut, la ora 11.00, o conferință de presă. Apropo, domnul Nelu Turc este șeful Registrului Comerțului, care este în subordinea Ministerului Justiției și la ora 11.00 trebuia să fie la serviciu. Eu așa cred, că orice funcționar public nu își face conferințe de presă politice… E în concediu? Am înțeles, bun…

Am văzut o declarație vizavi de conservele de ton. Mi se par un șir de declarații nebunești și total iresponsabile. Rețin ce a spus la final și eu am dedus că domnul Nelu Turc, marele președinte al PNL, certa Parlamentul European, ca răspuns evaziv la solicitarea europarlamentarului Daniel Buda despre cum otrăvește tonul populația din UE”, a spus Daniel Suciu.

Nu poți, în calitate de președinte al unui partid, să ieși într-o conferință de presă și să spui că o instituție a statului își otrăvește cetățenii prin intermediul unor conserve. Domnia sa operează cu cuvinte de genul se pare și îi îndeamnă pe cetățenii din Bistrița să nu mai mănânce ton și să nu mai cumpere ton pentru că sunt otrăviți. Acestea sunt declarații de președinte de partid? Intervine domnul președinte Turc în piața peștelui și nu-și dă seama? Se pricepe atât de bine la durata de viață a tonului, cât reține tonul cesiu și mai vine și o spune cu o morgă extrem de serioasă.

Eu îl îndemn să își dea seama că unele declarații pot provoca extrem de multe îngrijorări și panică. Conserve de ton se găsesc în toate magazinele, inclusiv în marile lanțuri de magazine. Cred că a făcut o gherlă monumentală domnul președinte Turc și îl îndemn să revină cu un mesaj prin care să își ceară scuze sau să încerce să-i liniștească pe cetățeni”, a spus Suciu.

„Vreau să mă refer la riscurile pe care le reprezintă un anumit produs din cele pe care Primăria municipiului Bistriţa le distribuie persoanelor cu venituri mici, cu titlu de ajutor din partea Uniunii Europene. Este vorba despre conservele cu ton, pescuit în anumite perimetre ale Oceanului Pacific, iradiat cu Cesiu 137 , în urma accidentului nuclear de la Fukushima”, a spus Turc, în conferința de presă.

SPUNE-TI PAREREA