Pompierii militari au intervenit astăzi la un incendiul izbucnit la casa de locuit între localitățile Albestii Bistriței și Galatii Bistriței.
Din păcate, în incendiu a murit un tânăr de 28 de ani care era angajat la o fermă.

„Incendiul a fost găsit în formă generalizată, cuprinsese întreaga construcție formată din casă de locuit și anexă pe o suprafață de cca. 250 mp. La o distanță de cca. 20 de metri de casa cuprinsă de flăcări a fost găsit un bărbat, în vârstă de aproximativ 27 – 28 de ani, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului. Din păcate, acesta nu prezenta semne vitale, echipajul de terapie intensivă mobilă fiind nevoit să îi declare decesul la locul solicitării.

Pompierii militari au reușit împiedicarea propagării incendiului la o altă anexă și mai departe la o fermă de bovine. Pentru gestionarea situației, au fost mobilizate trei echipaje de pompieri cu autospeciale de stingere, precum și două echipaje SMURD: terapia intensivă mobilă, precum și un echipaj de prim ajutor SMURD.

După finalizarea intervenției, s-a stabilit faptul că incendiul a fost provocat în urma încercării de a pune în funcțiune un sistem de încălzire prin utilizarea unei surse de aprindere (foc deschis)“, a informat ISU BN.

Cazul a intrat în atenția poliției Secției 1 Poliție Rurală Bistrița. Focul a izbucnit la imobilul unui bărbat de 43 de ani, din Albeștii Bistriței.

„În urma primelor verificări efectuate, în incediu ar fi fost surprins un tânăr de 28 de ani, din Urmeniș care era îngrijitor la ferma de animale a bărbatului de 43 de ani. Din nefericire, în urma leziunilor suferite, acesta a decedat.

În cauză va fi dispusă necropsia, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului. Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și distrugere din culpă și continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul“, a transmis IPJ BN.

SPUNE-TI PAREREA