Mobilierul pe care îl alegi pentru grădina sau terasa ta este extrem de importanta. Alegerea potrivită va oferi funcţionalitate si confort. Alegerea nepotrivită te va face să eviţi zona cu totul. 

Orice spaţiu exterior poate fi transformat complet cu o banca grădină sau o masa şi câteva scaune. Un balansoar face locul mai atrăgător şi este pur si simplu perfect pentru un colţ. 

Problema este că nu poţi să alegi orice vezi interesant într-un magazin. Trebuie să ştii ce să alegi. Pentru a face decizia perfectă, avem câteva sfaturi pe care cu siguranţă le vei aprecia. 

Nu Cumpăra Scaune Fără Testare

Trebuie neapărat să testezi orice scaun, băncuţă sau canapea pentru terasă sau grădină înainte de cumpărare. Asta pentru că o să foloseşti ce cumperi pentru o perioadă lungă de timp. Confortul trebuie să fie absolut. Nu ai cum să creezi un spaţiu care să fie placut atunci când alegi mobilier incomod. 

Bineînţeles, poti oricând să creşti confortul cu ajutorul unor perne. Acestea pot fi pentru spate sau şezut. De asemenea, poţi să alegi direct acele piece cu dotări de genul acesta. Dar fii sigur că alegi ţesături impermeabile şi resistente. 

Gândeşte-te La Întreţinerea Mobilierului

Nimeni nu vrea să piardă mult timp curăţând mobilierul de exterior. Din acest motiv specialiştii recomandă cumpărarea pieselor cu o întreţinere minima. Gândeşte-te cât va dura să speli mobila. Mulţi ajung să cumpere mobilier de exterior din răchită, în special cu cadre metalice. Lemnul este şi el o alegere buna când vine vorba de durabilitate. Întreţinerea este pur şi simplu mai uşoară şi nu vei avea probleme în a folosi mobila în anii următori. 

Nu Uita Depozitarea

Când vine iarna, mobilierul de grădină trebuie depozitat. Dacă nu ai destul spaţiu sau un spaţiu potrivit pentru ce vrei să cumperi, ca un garaj sau un subsol, vei avea destule probleme. Din fericire, dacă nu ai prea mult spaţiu, poţi oricând să cumperi mobilier demontabil sau pliabil. Poţi şi să te orientezi către scaune ce pot fi stivuite. Astfel vei conomisi destul de mult spaţiu pentru depozitarea mobilei de exterior. 

Culorile Potrivite Contează

Oricând alegi mobilă pentru grădină sau terasă, este foarte important să iei in considerare unde o să o pui. Tonurile naturale si culorile neuter sunt extrem de recomandate. Poţi să te uiţi la piese din lemn, metal sau răchită. Acestea sunt disponibile în extraordinar de multe finisaje şi culori. Este foarte uşor să găseşti ceva ce o să se potrivească cu decorul din jur. 

Calitate Versus Preţ

Bineînţeles, mobilierul pe care îl cumperi, într-un décor ideal, trebuie să reziste ani. Din nefericire, foarte mulţi oameni se gândesc mai mult la preţ, ignorând astfel calitatea. Aceasta este o greşeală pe care nu trebuie să o faci. Va trebui să alegi acele piese de mobilier care sunt uşor de întreţinut şi cu o calitate cât mai mare. Ca un simplu exemplu, mesele şi scaunele din plastic o să fie foarte atrăgătoare în magazine. Problema este că nu vor rezista la soare mai mult de doi ani şi se pot sparge extrem de uşor. 

SPUNE-TI PAREREA