Senatorii au dezbătut, miercuri, proiectul de lege privind reforma pensiilor speciale adoptat cu o zi în urmă în comisiile de specialitate. Parlamentarii USR au protestat, în foaierul sălii de plen a Senatului, împotriva proiectului, în timp ce, în plenul Senatului, au venit și reprezentanții militarilor și ai polițiștilor care au cerut scotarea din PNRR a pensiilor militare.

Pensia lui Nicolae Ciucă, o pensie 18.000 de lei, a fost subiect de discuție. După aplicarea impozitării adoptate în comisiile de specialitate acesta va avea doar cu 500 de lei mai puțin.

Domnii de la PNL, colegii lui Rareș Bogdan care-și rupeau cămașa, ce faceți? Vă pregătiți să votați să nu se supere domnul Ciucă. (…) Legea asta nu mută nicio pensie pe principiul contributivității. Vedem protestele din Franța, nu ne permitem să iasă oamenii în stradă fiindcă nu le plătim pensiile la timp”, a declarat senatorul Ștefan Pălărie (USR).

Liderul PMP BN, Ionuț Simionca, a criticat poziția PNL și PSD vizavi de eliminarea pensiilor speciale.

„Am avut dreptate, PNL și PSD își bat joc de o țară întreagă refuzând eliminarea pensiilor speciale.
Prin poziția pe care au susținut-o în această săptămână în Senat, reprezentanții acualei Puteri au trecut peste dorința celor peste 1 milion de români care au semnat inițiativa PMP de eliminare a pensiilor speciale.
Noi spunem cu fermitate: pensiile speciale sunt un furt și trebuie anulate!“, a scris IOnuț Simionca.

1 COMENTARIU

  1. Mai, terminati cu prostiile astea, ca in toata lumea asta, exista ” pensii speciale „… pentru anumite servicii publice importante . PROBLEMA ESTE CA TOATE PENSIILE ACESTORA SA FIE CONTRIBUTIVE 100% , exact ca si oricare pensie civila , fara exceptie. Apoi, cine are salar MARE, va avea si contributia la sistemul de pensii MARE… si impicit si pensia tot MARE , in raport cu cei care contribuie putin . Totodata, sa nu mai fie admisa pensia mai mare decat salarul avut in plata inainte de pensionare, toate sporurile si alte ” avantaje „, sa fie limitate la nivelul acestui salar avut din ultima luna de activitate, nicidecum mai mare . ASTA ESTE PROBLEMA !

SPUNE-TI PAREREA