Școala Gimanzială din Sângeorzu-Nou, o clădire veche de peste uns ecol, aflată pe und eal din localitate, a fost renovată cu 40 000 de euro cu sprijinul Asociațiai BookLand și a partenerilor săi. Conform unui comunicat transmis de asociație, BookLand a început să renoveze școlile rurale în urmă cu doi ani, reușind să renoveze 37 de școli, fără granturi sau fonduri europene, pur și simplu coalizând companiile în jurul acestei inițiative.

[themoneytizer id=”92839-1″]

 

La Școala Gimnazială din Sângeorzu-Nou, comuna Lechința, s-au renovat sălile de clasă, sala de sport și holurile școlii.

4 săli de clasa și 1 sala de sport au fost complet renovate și dotate pe durata a 3 luni. Parchetul masiv a fost rașchetat și lăcuit (într-o sală a fost montat parchet laminat în locul plăcilor USB), tencuiala de pe pereți (care cădea la o adiere de vânt) a fost înlăturată și înlocuită cu masa de spaclu, întărită cu plasa din fibră de sticlă, gletuită fin și apoi zugrăvită în culori vii. Toate ușile au fost scoase, în locul lor montându-se tâmplarie moderna PVC cu geam termopan. Pe holuri s-a montat gresie iar în sala de sport pardoseală PVC. Valoarea totala a lucrărilor de renovare a fost 40.000 euro“, se mai arată în comunicatul de presă.

 

 

Școala Gimnazială Sângeorzu-Nou stă neclintită de 110 ani pe sprânceana dealului din centrul localității înălțându-se trufașă alături de biserica satului. Aceste simboluri ale eternitatii arata hărnicia oamenilor din aceste locuri.
Asociatia BookLand, care prin proiectul bine gândit al cărui motto este Împreuna CONSTRUIM oameni, în colaborare cu parteneri de încredere au dat parterului școlii noastre o nouă înfățișare pentru ca elevii din localitate să aibă un mediu educațional de calitate“, a spus Ancuța Cozma, coordonator școală.

În Bistrița Nasaud, Asociatia BookLand mai are pe lista școlilor de renovat și școala din satul Bichigiu, comuna Telciu.

De asemenea, echipa BookLand mai are un vis: acela de a construi, până în 2023, prima școală etalon pentru România, o școala 100% modernă (cu cantină, facilități sportive, cinema, sală spectacole, laboratoare, spații relaxare etc) pusă gratuit la dispoziția copiilor din zona rurală aleasă! Va urma modelul finlandez (adaptat local) și va asigura inclusiv profesorii care vor preda dupa o curriculă comparabilă cu cea occidentală.

 

 

SPUNE-TI PAREREA