Straie noi pentru majoritatea școlilor din Beclean. Scopul proiectelor a fost asigurarea condițiilor optime pentru o educație de calitate în oraș. Nivelul de educație este factor-cheie al dezvoltării naționale, deoarece determină în mare măsură activitatea
economică și productivitatea, precum și mobilitatea forței de muncă, creând premisele, pe termen lung pentru existența unui nivel mai ridicat de trai și de calitate a vieții.

Toate proiectele de infrastructură educațională aflate azi în derulare în orașul nostru sunt dedicate în primul rând copiilor, dar și părinților acestora și totodată cadrelor didactice, a transmis Nicolae Moldovan, primarul din Beclean.

Pe lângă renovări din temelii, fiind îmbunătățite condițiile de confort interior pentru elevii, profesori și restul angajaților, aceștia se vor putea bucura de terenuri sintetice de sport, curte interioare unde era posibil și ansablu de joacă.

Un mediu de învățare modern va asigura un act educațional de calitate pentru toți:

1. 𝐑𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚, 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐝𝐨𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐢𝐧𝐟𝐫𝐚𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐚 𝐒̦𝐜𝐨𝐥𝐢𝐢 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐞 „𝐆𝐫𝐢𝐠𝐨𝐫𝐞 𝐒𝐢𝐥𝐚𝐬̦𝐢” 𝐁𝐞𝐜𝐥𝐞𝐚𝐧 (𝐬̦𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 „𝐧𝐨𝐮𝐚̆”) – proiect acceptat prin fonduri europene (Contract nr. 7485/03.09.2020)

2. 𝐒̦𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐚̆ 𝐅𝐢𝐠𝐚 – renovată din temelii și dotată de asemenea cu teren sintetic de sport

3. 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥𝐓𝐞𝐡𝐧𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜𝐀𝐠𝐫𝐢𝐜𝐨𝐥 – modernizat și dotat recent cu teren sintetic de sport, va avea amenajată curtea interioară ca zonă de promenadă, în oglindă cu parcul central

4. 𝐆𝐫𝐚̆𝐝𝐢𝐧𝐢𝐭̦𝐚 „𝐀𝐥𝐛𝐚̆ 𝐜𝐚 𝐙𝐚̆𝐩𝐚𝐝𝐚” – modernizată și reabilitată total din fonduri europene, grădinița va cuprinde laolaltă toate grupele de grădiniță din oraș și va conține:

-ansamblu de joacă cu două turnuri de formă pătrată, cu trei tobogane de mărimi diferite și scară de acces;
-ansamblu de joacă cu un turn în formă pătrată cu acoperiș parțial, tobogan clasic, 2 cățărători metalice;
-ansamblu de joacă cu două leagăne;
-carusel și balansoare;
-bănci din lemn;
-mobilier specific sălilor de grupă cu dulapuri, pătuțuri, mese, scaune, fotolii;
-aparatură electronică (calculatoare, videoproiectoare, imprimante, sisteme audio) în fiecare sală;
-material didactic (puzzle-uri, păpuși, jucării, tăblițe);
-spații verzi, alei carosabile și pietonale.

SPUNE-TI PAREREA