Sistemele de supraveghere video au evoluat inimaginabil de mult de cand au aparut. Primul sistem de supraveghere video a fost proiectat de trei ingineri germani si instalat in 1942, fiind folosit pentru monitorizarea lansarii unei rachete. La finalul anului 2014, la nivelul intregii lumi erau instalate peste 245 de milioane de camere de supraveghere.

 

Din punctul de vedere al definitiei, „supravegherea” inseamna monitorizarea atenta a unei persoane sau a unui obiectiv, pentru prevenirea sau observarea unei infractiuni. Prin urmare, un sistem de supraveghere video reprezinta un mijloc electronic de monitorizare a unei persoane sau a unui obiectiv.

 

Sistemele de supraveghere video sunt formate din una sau mai multe camere de supraveghere conectate intre ele, care inregistreaza informatii video si audio. Imaginile nu sunt publice, ca in cazul televiziunii spre exemplu, ci sunt monitorizate in timp real sau transmise catre o unitate centrala, pentru inregistrarea si pastrarea lor.

 

Echipamentul de baza necesar pentru instalarea unui sistem de supraveghere video consta in camere care sa inregistreze imagini si sunet si un echipament de inregistrare sau de monitorizare. In plus, difuzoarele one-way sau two-way devin componente din ce in ce mai populare ale sistemelor de supraveghere video.

 

Trebuie sa stii ca exista doua tipuri de camere, in functie de tehnologia folosita: analogice si digitale. Semnalul de la o camera analogica poate fi inregistrat pe o caseta video sau poate fi convertit in semnal digital si stocat pe un PC sau cu ajutorul unui DVR.

 

Pe de alta parte, camerele digitale sunt mult mai user-friendly si nu necesita conversia semnalului, intrucat acesta este direct digital. In plus, o camera digitala are o rezolutie mai mare decat una analogica, ajungand pana la 11 MP, fapt care permite recunoasterea celor mai mici detalii.

 

Care sunt avantajele unui sistem de supraveghere video

 

  1. Linistea ta sufleteasca. Chiar daca zona in care locuiesti sau in care se afla sediul afacerii tale nu este una rau famata, un sistem de supraveghere video iti va oferi liniste sufleteasca atat tie, cat si familiei si angajatilor tai. Astfel, membrii familiei se vor putea bucura de liniste in intimitatea caminului, in timp ce angajatii vor fi mai concentrati si mai linistiti, stiind ca sunt in deplina siguranta la locul de munca.

 

  1. Punerea in garda si prinderea infractorilor. Daca raufacatorii observa ca un anumit obiectiv este dotat cu un sistem de supraveghere video, cel mai probabil nu isi vor asuma riscuri si vor renunta la idee. Daca totusi camerele sunt ascunse si hotii nu le observa, acestea vor surprinde fiecare miscare a lor, iar imaginile pot fi predate politiei si pot fi ulterior folosite drept probe in instanta.

 

  1. Managementul de la distanta. Un sistem de supraveghere video permite observarea mai multor obiective, dintr-un singur loc. Acest lucru reduce semnificativ costurile de management si cheltuielile pentru echipamente, facilitand supravegherea tuturor operatiunilor importante dintr-o companie. De asemenea, in caz ca folosesti respectivul sistem pentru locuinta, vei putea urmari imaginile de la distanta si vei primi notificari si alerte in cazul unei activitati suspecte.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Avantajul sistemelor respective montate de administratie este ca jumatate din ele nu functioneaza si stau MOCA instalate doar pt. impresie. Sa nu mai punem ca se doreste ca dupa modificarea CODULUI PENAL te poti pisa pe ele camere ca nimeni nu le mai baga-n seama. Legiuitorul va fi obligat de politruci sa uite ca asemenea instalatii nu mai sustin probele. Traiasca HOTIA din Romania !

SPUNE-TI PAREREA