Reamenajarea Pieței Mihai Eminescu din Bistrița, unul dintre locurile emblematice din oraș, este subiectul unui proiect electoral prezentat marți de către candidatul PSD la Primăria Bistrița, Gabriel Lazany.

Conform planurilor prezentate de Lzany, reamenajarea parcului ar implica demolarea vechiului cazino și extinderea spațiului verde. De asemenea, spații verzi ar urma să fie construite peste clădirile care adăpostesc parcările.

Planuri pentru Piața Mihai Eminescu a avut și fostul primar al Bistriței, Ovidiu Crețu, dar liderul ecologist Marius Bălan s-a opus proiectului și, în 2014, a adunat câteva sute semnături pentru a nu desființa spațul verde din zonă.

Arborii ornamentali din zonă au crescut în mai bine de 20 de ani și oferă un spectacol floral în fiecare primăvară.
Proiectul lui Lazany ar lăsa arborii intacți și ar extinde spațiul verde. Totuși, liderul PER BN, Marius Bălan, a transmis un comunicat de presă în care a amintit că ecologiștii au militat pentru spațul verde din Eminescu.

„Numai un pic a trecut de cand un fost Primar pesedist cu trei mandate la activ, punea gand rau frumsetii din parculetul MIHAI Eminescu unde presa se intrece in fiecare an cu minunatele poze de primavara cu florile roz ale caisilor ornamentali ca o spuma cu miliarde de petale.
Auzim si alte fantezii presarate (SIC) cu ganduri mai bune povesti electorale care apar odata cu pensionarea fostului primar care voia acolo sa se faca o imensa groapa cu spalatorie cu tot avand in vedere ca probele la sol au demonstrat ca panza de apa este la mai putin de 1 m .
Acolo se dorea o mare parcare subterana si implicit distrugerea totala a locului de socializare pentru aprox. 3000 bistriteni din zona si nu numai.
Suntem insa in 2024 si Pesedeul vine cu ganduri mai bune pentru lumea VERDE a orasului dandu-si seama ca in 2020 asemenea proiecte gresite si dusmanoase cu MEDIUL au facut sa piarda Primaria Bistrita.
Dar pana vom vedea noi la Sfantul ASTEAPTA o asemenea minunatie ca in poze se cuvine sa multumim ECOLOGISTILOR lui Marius Balan precum si celor 550 de bistriteni care au semnat petita impotriva ineptiilor fostului primar trecut in rezerva“, a transmis Marius Bălan.

SPUNE-TI PAREREA