Anul 2024 va fi Anul Dragonului de lemn, conform zodiacului chinezesc.

Anul Dragonului de Lemn se anunță unul extraordinar pentru toate semnele zodiacale. Dragonul, un simbol sacru în cultura chineză, aduce cu sine putere, înțelepciune și prosperitate. Elementul lemnului adaugă o notă de creștere și dezvoltare, având un efect pozitiv asupra vieții fiecăruia. Acest an se anunță a fi plin de oportunități, în care fiecare persoană are șansa de a-și atinge obiectivele și visurile. Dar nu vor lipsi nici marile provocări care ne vor pune pe fiecare la încercare.
Anul Nou Chinezesc începe pe 10 februarie 2024 și ține până pe 28 februarie 2025. Dragonul este un semn de foc și este al cincilea din zodiacul chinezesc.
Are o energie de polaritate yang, element de pământ ce susține în univers forța, puterea, stăpânirea de sine, succesul, sănătatea, dar, pe de altă parte Dragonul favorizează și nemulțumirea, neîncrederea, infatuarea, lăudăroșenia, rigiditatea.

Caracteristicile negative ale zodiei Dragon s-ar putea să iasă la suprafață în anul 2024, aducând revolte mari ale omenirii, revoluții ample, cutremure, secetă mare, incendii și furtuni. Dragonul vine și cu predilecția pentru lăudăroșenie, mândrie. Însă, aceste vanități vor fi un impediment pentru aceia care urmăresc să urce pe scara socială, în cazul în care nu vor da dovadă de autocontrol și bun simț.

Anul Dragonului, 2024 va fi destul de interesant și de provocator, dar nu va fi dezastruos pentru cei perseverenți și curajoși. 2024 schimbă multe, poate fi un an al schimbărilor majore, poate mai schimbător decât 2020, și totodată o răsplată pentru ceea ce am făcut în anii trecuți.

Acum 12 ani, anul 2012 a fost guvernat tot de zodia Dragon și, la acel timp unii prevesteau chiar sfârșitul lumii, datorită energiei puternice pe care acest semn zodiacal o aduce. Ca o retrospectivă, în România, în precedentul an al Dragonului 2012, s-au petrecut evenimentele: protestele stradale în Piața Universității, demiterea președintelui Traian Băsescu, arestarea lui Adrian Năstase și presupusa sa tentativă de sinucidere, intrarea Crinei Coco Popescu în Cartea Recordurilor, fiind prima femeie care a escaladat cel mai înalt munte vulcanic din Antarctica (Dragonul are o energie de munte), scandalul privatizării combinatului Oltchim, căderea Guvernului Boc, demisia lui Raed Arafat din funcția de subsecretar de stat la Ministerul Sănătății, plagiatul lui Victor Ponta, rezultatele dezastruoase de la Bacalaureat, scandalul privind exploatarea gazelor de șist de către Chevron, introducerea clasei 0 în învățământul românesc, dosarul Bancherilor, dosarul „Nașilor” din CFR, „Marșul Unirii” de la București. Basarabia e România! La nivel mondial, precedentul an al Dragonului, 2012 a adus multiple evenimente: inundații, cutremure de pământ cu magnitudinea peste 7 pe scara Richter, Facebook Inc. a început să tranzacționeze pe Nasdaq, alunecări de teren în Afganistan, violențe în Libia, nave scufundate în Australia, explozii cu bombe în Irak, inundații grave din Rusia, Barack Obama a devenit președinte al SUA, atacurile sinucigașe din Irak, Apple a lansat IPhone-5 și iOS-6, Michael Schumacher și-a anunțat retragerea, furtuni de nisip pe coasta de est a Americii, inundații în Nigeria, Gangnam Style a devenit primul videoclip vizionat de un miliard de ori pe YouTube, Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia, Guvernul Chinei și-a întărit controlul asupra mănăstirilor în urma protestelor mortale din Tibet, Partidul Muncitorilor din Coreea de Nord l-au declarat pe Kim Jong Isle eternul „secretar general” al partidului, o furtună solară de intensitate mare a influențat pământul etc.

La ce să ne așteptăm în 2024

Prin urmare, în anul 2024, ne putem aștepta la revolte în stradă ale populației datorate lipsei banilor, cutremure, pierderi de vieți omenești provocate de dezastre naturale, incendii, alunecări de teren, război, atacuri armate, răsturnări de situație în politică, inundații, explozii solare, agravarea încălzirii globale, furtuni, secete – mai ales în prima jumătate a anului.
Anul chinezesc al Dragonului, 2024, va fi sub semnul excesului și al exuberanței, în ciuda vecinătății sale cu Iepurele care a menținut un climat cât de cât stabil, Dragonul vine să zguduie din temelii situațiile din viața noastră, printr-o puternică înclinație spre risc manifestată în toate domeniile, nu numai în scopul dobândirii faimei și averii, dar și pentru plăcerea personală, dar deșartă, de a străluci în ochii tuturor, aspect potențat și de trecerea la perioada lui 9 în feng shui, când oamenii vor deveni extrem de preocupați de felul în care arată.

Anul Dragonului de Lemn 2024 aduce celor 12 semne zodiacale ale astrologiei chineze un imbold pentru studiu, cunoaștere, dezvoltare, dorința de a întreprinde ceva nou, curiozitate nouă pentru disciplinele creative și estetice, un plus de încredere în sine și o pasiune inepuizabilă pentru petreceri și călătorii. Doar acțiunea concretă, hărnicia și productivitatea vor conta în ochii ageri ai Dragonului, acesta fiind alergic la cei care se plâng, care se complac în stadiul de victimă și cei leneși.
Dacă oamenii și-ar asuma schimbarea personală, fără a mai fi reticenți la nou și fără a se mai atașa nostalgic de trecut, pe pământ nu ar mai fi atâtea dezastre. Dezastrele naturale, războaiele, mișcările de teren, cutremurele, inundațiile, sunt imbolduri de trezire pentru oameni, pentru ca aceștia să se pună în mișcare și să-și îndeplinească mai ușor menirea lor pe pământ.

2024 este un an al schimbării, al transformării asumate, al renașterii, nicidecum un an al miracolelor nerealiste, a banilor căzuți din cer. Din contra, în harta natală a anului se întrevăd cam puțini bani, aceștia vor apărea mai cu seamă în a doua jumătate a anului, începând cu luna august 2024. Pănă atunci, va fi nevoie de muncă și de seriozitate, pentru a intra în grațiile Dragonului. Dragonul ne va călăuzi în acțiunile zilnice, pentru a ne atinge scopurile, pentru a dezvolta bunele intenții. Dragonul este un semn zodiacal de pământ, care se aseamănă în natură cu un munte. Similar cu aceast semn zodiacal, noi va trebui să devenim mai atenți la propria ființă, pentru a explora zonele mai puțin văzute ale personalității și subconștientului nostru, astfel încât să descoperim și să extragem numeroasele comori care sunt ascunse în fiecare dintre noi, așa cum descoperim comori în adâncul pământului.
Desigur, vor fi necesare eforturi susținute pentru a-l convinge pe Dragonul de Lemn, să favorizeze utilizarea talentelor pentru a obține noi victorii memorabile și pentru a trezi noi talente.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Motto:
    “Vis de răzbunare negru ca mormântul
    Spada ta de sânge duşman fumegând,
    Şi deasupra idrei fluture cu vântul
    Visul tău de glorii falnic triumfând,
    Spună lumii large steaguri tricoloare,
    Spună ce-i poporul mare, românesc,
    Când s-aprinde sacru candida-i vâlvoare,
    Dulce Românie, asta ţi-o doresc.”
    (Mihai Eminescu – Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie)

    Astazi se împlinesc 76 de ani, de la 30 decembrie 1947 când cu ajutorul tancurilor sovietice și sub presiunea amenințărilor, Regele Mihai I era forțat să abdice, iar România a devenit din Regat , Republica Populară Română.
    Iadul comunist prin care a trecut România a inceput imediat după cel de-al Doilea Război Mondial, la 6 martie 1945 când a fost impus Guvernul Petru Groza de către Uniunea Sovietică, care a amenințat că în caz contrar nu va avea loc retrocedarea Transilvaniei către România, in urma odiosului “Diktat de la Viena”. Guvernul condus de Petru Groza a intentat primele procese politice din România, fraudarea alegerilor din 1946 și lichidarea opoziției, suprapunându-se procesului de acaparare a puterii politice de către comuniști. Singurul obstacol in realizarea planurilor lui Groza rămăsese Regele Mihai . De aceea, La 30 decembrie 1947, împreună cu Gheorghiu-Dej, Groza l-a forțat pe regele Mihai să abdice, în cursul aceleiași zile proclamând, în mod ilegal și neconstituțional, în parlament, Republica Populară Română.
    Regele Mihai a povestit într-un interviu despre momentul abdicării:
    “În ziua de 29 decembrie, spre seară, m-a chemat la telefon domnul Negel, care era mareşalul Curţii, spunând că Petru Groza vrea neapărat să venim a doua zi, pe 30 decembrie, la Bucureşti, fiindcă are o chestiune de familie să discute cu noi. Ori de aceea am spus chestiunea de la Londra cum ne-am logodit în Elveţia, fiindcă noi ne-am gândit că era vorba despre viitoarea mea căsătorie, ei se lăsau cam greu pe chestiunea asta. Aşa că ne-am dus la Bucureşti şi, în loc să vină Groza singur, a venit cu Gheorghiu Dej. Şi toată chestiunea cu acest document la plecare cred că o ştie destul de multă lume. Am povestit-o de mai multe ori.

    În fine, pe scurt, ne-au înconjurat casa cu, probabil, elemente din Divizia Tudor Vladimirescu, ne-au tăiat telefoanele, garda noastră a fost arestată şi aşa mai departe. Şi, în plus, era şantajul pe care eu n-am putut să-l accept, pentru lichidarea a peste 1.000 de studenţi care fuseseră deja arestaţi. Aşa că n-am avut încotro, a trebuit să semnez această hârtie.

    Or, iarăşi am declarat, că tot acest lucru este nul şi neavenit fiindcă, în ţările civilizate, şi accentuez pe civilizate, când se ia o semnătură sau o decizie sub şantaj şi cu forţă, acest lucru nu contează. Trecând peste asta, în aceeaşi după-amiază ne-am întors la Sinaia.

    Şi, odată ajunşi acolo, poarta care urca înspre Peleş şi Foişor era deja închisă, ceea ce nu exista înainte. Şi, iarăşi, să încerc să scurtez, a trebuit să ne facem bagajele personale timp de trei zile. Pe mine, cel puţin, m-au lăsat să-mi iau lucrurile, dar pe mama mea au urmărit-o în toate odăile în care mergea. N-a putut să ia nimic, nici de pe masă, nici măcar o scrumieră. Şi, în plus, după ce ne-am făcut bagajele şi au fost puse în maşină ca să mergem jos, la gară, au scotocit şi acolo toate bagajele. Şi am ajuns direct la Lausanne”.
    Cumunismul a căzut în România cu ocazia revolutiei din decembrie, 1989 dar consecintele sale nefaste, mai ales legate de mentalitate, le mai simtim si astăzi.

SPUNE-TI PAREREA