Flavius Muntean, bistrițean de origine, și unul dintre cei mai bine cotați arhitecți din Cluj la acest moment, a vorbit, într-u interviu pentru bistritabusiness.ro despre proiectul imobiliar de pe strada Zefirului din Bistrița, amplasamentul Teraplast.

Flavius Muntean este, de peste 20 de ani, cadru didactic la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca și a realizat mai multe proiecte de urbanizare în Bistrița.

El a subliniat că ansamblul rezidențial de pe Zefirului va veni cu câteva concepte absolut noi pe piața imobiliară din municipiu.

Acest ansamblu se află într-o zonă privilegiată a Bistriței, pe care noi, arhitecții, o încadrăm în categoria zonelor intitulate în limbaj de specialitate prin sintagma „zone de restructurare urbană”. Avem multe exemple în care acest proces de bună practică privind remodelarea completă a fostelor platforme industriale a avut succes. Cele mai la îndemână exemple pot fi identificate chiar în Cluj-Napoca, dacă menționăm ceea ce s-a edificat în urma restructurărilor urbane din situri aparținând fostelor incinte industriale Flacăra, Someșul sau Ursus. Cred că există coordonate similare și premise îndeajuns de favorabile la Bistrița, astfel încât amplasamentul unde a funcționat în trecut compania TeraPlast să poată deveni la rândul său un exemplu de succes în implementarea unui concept urbanistic novator în ceea ce privește o astfel de zonă de tip «insulă de restructurare urban㻓, a spus Flaviu Muntean.

Arhitectul a mai spus că se intenționează redefinirea pe plan local a conceptului de „locuință”, și depășirea ideii că aceasta poate fi exclusiv un loc cu funcțiunea unui „ansamblu de tip dormitor”. Se dorește realizarea unor facilități care să-i facă pe utilizatori să se simtă privilegiați.

Puteți citi interviul integral aici!

SPUNE-TI PAREREA