Încă 440 de doze de vaccin anti-Covid-19 au ajuns în județul Bistrița-Năsăud în data de 3 ianuarie. Acestea s-au disitribuit la centrele de vaccinare din Bistrița, Năsăud și Beclean. În dimineața zilei de 4 ianuarie s-a reluat procesul de vaccinare.
Necesarul de vaccinuri se stabilește în funcție de numărul de persoane care se înscriu pe Platforma pentru programarea online la vaccinare împotriva COVID-19, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud. Acest necesar este trimis la centrul regional din Cluj, care transmite către județul nostru dozele în funcție de solicitări.
Este de reținut că nu se fac solicitări pentru cantități mari pentru că vaccinul nu poate fi păstrat mai mult de 3 – 4 zile în frigidere normale. Situația înscrierilor doritorilor eligibili pentru etapa I de vaccinare (ce vizează lucrătorii din domeniul medical și social) este într-o dinamică continuă, se mai precizează în comunicat.
În județul Bistrița-Năsăud, campania de vaccinare a început în data de 31 decembrie. În 31 decembrie și 1 ianuarie s-au vaccinat 250 de persoane.

SPUNE-TI PAREREA