Arderea vegetației uscate la început de primăvară poate crea incendii greu de controlat, așa că autoritățile supraveghează în permanență acest fenomen. Cinci cazui de incendieri au fost identificate de Poliția Locală Bistrița la sfârșit de săptămână, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 800 de lei și avertismente. Incendierea deșeurilor vegetale este strict interzisă, chiar dacă se face pe proprietate privată.

„Este perioada Curățeniei de Primăvară și apreciem implicarea cetățenilor, însă vă reamintim că arderea miriștilor, a vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă, indiferent de tipul proprietății.
Primul caz a fost semnalat sâmbătă, la 19:20, pe strada Viorelelor, unde un cetățean a incendiat vegetația uscată din curte, faptă pentru care a fost sancționat cu amendă in suma de 500 lei si obligația de a stinge focul.
Orice adiere de vânt ar fi putut conduce la extinderea focului către imobilele învecinate, sporind astfel riscul unei situații de urgență, iar fumul dens și sufocant a afectat locuitorii din zonă.

Pentru a facilita gestionarea deșeurilor vegetale, acestea se pot preda GRATUIT la centrul de colectare din municipiul Bistrița de pe str. Narciselor sau la Stația de Transfer de pe Valea Boilor.
Pentru ridicarea deșeurilor din curți, cetățenii pot apela Supercom S.A. la 0263.944, la un cost de 8,9 lei TVA inclus per sac de 240 L (asigurați-vă că resturile sunt mărunțite și puse în saci).
Campania gratuită de colectare se va organiza în aprilie 2025, iar programul detaliat va fi comunicat ulterior“, a transmis Poliția Locală.

1 COMENTARIU

  1. Poi de ce nu obligati proprietarii sa-si cutete vegetatia uscata , in mod controlat , ptr ca peste tot este vegetatie uscata, in real pericol de incendii necontrolate , oamenii nu au bani pentru curatare mecanica … si ” incendierile ” aiurea… sunt la moda timpului … In special pastorii si ciobanii, se duc, dau foc , pleaca in anonimat … si… ” Dmnezeu cu mila „… !

SPUNE-TI PAREREA