„Cazinoul este ca NOU! Împreună cu Decebal Făgădău ne-am promis în 2019 că nu mai lăsăm să se distrugă acest simbol și asta am făcut. La plecarea mea din minister în 2019, după zeci de ani de așteptare, toate documentațiile tehnice erau refăcute, finanțarea aprobată, licitația organizată iar azi…azi este o minunăție!
PS- grinzile lui Saligny sunt acolo, sala mare cu vitraliul scoică este acolo, mesajele deținuților din 1951 vor fi acolo!“, a transmis deputatul PSD BN, Daniel Suciu, cel care a avut o contribuție importantă la materializarea acestui obiectiv.
Lucrările au fost realizate de către Compania Naţională de Investiţii CNI S.A. și au vizat reabilitarea clădirii în ansamblul ei, podul și rampa de acces către subsol, restaurarea elementelor artistice și a celor arhitecturale, restaurarea şi înlocuirea tâmplăriei deteriorate, consolidarea şi efectuarea de reparaţii structurale ale clădirii, înlocuirea completă a instalaţiilor termice, electrice şi de ventilaţie etc.
Lucrările de restaurare ale Cazinoului din Constanța au început în 2020 și au fost extinse din cauza deteriorării severe a structurii de rezistență, care ar fi putut duce la prăbușirea planșeului în caz de cutremur. Ornamentele, realizate manual, au fost decorate cu foiță de aur de către specialiști.
Vopseaua aplicată de Aedificia Carpati pe exteriorul Cazinoului din Constanța are caracteristici speciale. Datorită hidrofugantului și biocidantului din vopsea, aceasta se curăță automat prin respingerea electrostatică, prevenind acumularea de murdărie și atacurile biologice.
Cazinoul constănțean a fost inaugurat în 1910 și încă de pe atunci era un simbol al opulenței și rafinamentului.