România trece, la momentul actual, printr-o instabilitate politică puternică, lucru care este scos în evidență atât la nivel național, cât și internațional. Acest lucru se datorează voturilor pentru președinția țării, și deciziilor pe care cei doi candidați urmau să le pună în aplicare.
Criza politică survine, mai ales, în urma deciziei, ce a fost luată de către Curtea Constituțională. Aceasta se referă la anularea alegerilor realizate, aspect ce a generat o incertitudine ridicată pe scena politică a României, cetățenii, dar și relațiile țării cu exteriorul fiind, de asemenea, afectate.
Ce a cauzat anularea alegerilor?
Curtea Constituțională a României a anunțat decizia de anulare a alegerilor pe data de 24 noiembrie 2024. Aceasta a apărut în urma campaniei efectuate de către Călin Georgescu, candidat de extremă dreaptă, care și-a organizat demersul prin platforma de socializare TikTok, de unde au și apărut majoritatea persoanelor ce l-au ales pe acesta.
Fiind cunoscut drept un candidat ce susține acțiunile putiniste, el a reușit să atingă un rezultat impresionant din partea publicului încă din primul tur al alegerilor, fiind poziționat primul în clasament. Totuși, în urma unei examinări amănunțite din partea organelor de cercetare, s-a concluzionat faptul că acesta s-a folosit de aplicația populară pentru a manipula voturile ce urmau a fi obținute.
TikTok este o platformă care activează astăzi în România, și ale cărei servicii sunt folosite de un procent de 47% din populație. Este important de menționat faptul că acest lucru face ca țara să fie una dintre cele mai mari consumatoare de divertisment de acest fel, față de Germania unde regăsim doar 27% și Franța unde doar 36% activează în cadrul aplicației.
Acest lucru indică motivul pentru care candidatul și-a desfășurat activitatea prin intermediul aplicației, pentru a acumula un număr mare de voturi din partea alegătorilor. Totuși, se speculează faptul că desfășurarea campaniei sale în online nu a fost singurul motiv pentru care candidatul a avut voturile majoritare, acest lucru având loc și din cauza deciziilor neinspirate și a eșecurilor altor partide.
Implicațiile extremismului de dreapta
În vârstă de 62 de ani, Călin Georgescu, care acum candidează independent pentru poziția de președinte al României, a avut implicații cu partidul AUR, cunoscut pentru mișcarea ultrareligioasă și ultranaționalistă. Acest peisaj conduce, într-o mare măsură, către îngrijorări cu privire la contextul democratic al țării.
În urma unor diverse afirmații, apartenența la NATO, Uniunea Europeană și sprijinul acordat de SUA au fost puse sub semnul întrebării, ceea ce a determinat un val de intrigi din partea publicului. De asemenea, candidatul și-a remarcat admirația față de mișcările fasciste și foștii săi aparținători, lucru care a contribuit la diviziunea cetățenilor în pro și contra.
Poziția României în contextul economico-social
În prezent, pe lângă poziția politică incertă adoptată de România, țara se confruntă, de asemenea, și cu probleme majore în ceea ce privește fundalul său economic și social. Astfel, este de așteptat să intervină chiar și o creștere a inflației, ce va fi urmată de un deficit bugetar, cu impact semnificativ asupra cetățenilor.
Contextul politic are o contribuție majoră și către descurajarea investitorilor străini, aspect cu o influență majoră în dezvoltarea economică. Astfel, în câțiva ani dispariția anumitor industrii, clase sociale, sau opțiuni de divertisment precum sweet bonanza demo ar putea fi inevitabile.
Exceptând scăderea încrederii apărute din partea cetățenilor, aceștia s-ar putea confrunta și cu tensiuni sociale, destabilizând astfel atât relațiile interne, cât și cele externe. Pentru ca acestea să revină totuși pe linia de plutire, se urmărește colaborarea partidelor pro-europene pentru crearea unui guvern stabil.
Viitorul țării
Viitorul României este împărțit astăzi în 3 scenarii diferite. Unul vizează câștigul extremei de dreapta, al doilea constă în reorganizarea forțelor democratice, care va contribui, de asemenea, și la restabilirea încrederii populației, iar cel de-al treilea se centrează pe implicarea cetățenilor, aspect ce să stopeze tendințele autoritare.
În ceea ce privește relațiile internaționale, fragilitatea țării în NATO s-ar putea adânci, obținerea de fonduri UE încetinind, de asemenea, și procesul de redresare economică, care se încearcă în ultimii ani din cauza apariției coronavirusului. Astfel, observăm cu ușurință importanța existenței unei politici interne, cu intenții către binele poporului.
Concluzia e una singura odata cu revenirea EXTREMISMULUI in Europa si Romania.
Dupa o pace de 80 de ani romanilor si europenilor li s-a urat de bine si belsug.
Istoria se repeta ciclic si tinerii din ziua de astazi au impresia ca un nou razboi mondial sau regional este pura distractie un joc ca la circus unde tragi cu pusca la tinte fixe in jucarii .