Conform unui comunicat al ISU BN, în perioada 31 decembrie 2024 – 7 ianuarie 2025, peste 90 de pompieri bistrițeni s-au aflat la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.
Asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, acordarea de prim ajutor medical, intervenția în cazul accidentelor rutiere, reprezintă doar câteva exemple dintre cele 252 de misiuni gestionate de salvatori, în ultimele opt zile.
În urma solicitărilor primite, echipajele medicale SMURD au intervenit la 226 de cazuri.
O atenție deosebită a fost acordată și celor cinci accidente rutiere produse pe raza județului Bistrița-Năsăud, în care au fost implicate nouă persoane, dintre care șapte au fost trasportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Din nefericire, nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor a continuat să genereze pagube materiale însemnate, astfel că și în această minivacanță au fost înregistrate la nivelul județului 11 incendii, care au avut drept cauze, coșurile de fum deteriorate sau amplasate necorespunzător față de materialele combustibile, exploatarea necurăspunzătoare a afumătorilor, precum și scurtcircuitele electrice generate de cabluri electrice defecte sau neizolate corespunzător.

 

„Este extrem de important ca toți cetățenii să fie partenerii eforturilor pe care autoritățile le depun constant, astfel încât climatul de securitate în rândul comunităților să fie asigurat în cele mai bune condiții.
În această perioadă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud a desfășurat două controale de prevenire, în sistem integrat, alături de structuri specializate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița – Năsăud și Jandarmeriei Bistrița – Năsăud la obiective din municipiul Bistrița, din categoria cluburi, baruri și restaurante.
În urma acestor acțiuni de control inopinat, realizate atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, au fost constatate șapte nereguli privind securitatea la incendiu. Dintre acestea, șase nereguli au fost sancționate contravențional cu avertisment, respectiv o sancțiune contravențională cu amendă, în valoare de 50.000 lei.
În urma acestor controale, nu au fost identificate situații care să impună luarea unor măsuri complementare, cum ar fi oprirea funcționării obiectivelor controlate.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bistrița” reamintește importanța respectării normelor de prevenire a incendiilor și încurajează toți operatorii economici să mențină un nivel ridicat de conformitate, pentru siguranța comunității și a bunurilor.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“, a mai transmis ISU BN.

SPUNE-TI PAREREA