Un spațiu rece, cu pereți de beton și aspect industrial, un labirint din pânză roșie, câteva aparate radio-tv de epocă și un program al vremii fac din „Depozit 89. Ultima noapte de comunism” o expoziție nonconformistă care te duce în atmosfera vremurilor din perioada comunistă a României. Expoziția a fost organziată de Complexul Mzueal Bistrița-Năsăud pe Str. Mălinului, nr. 23, la parterul blocului și poate fi vizitată la cerere.
Expoziția oferă o documentare privind transmiterea informației către populație în perioada comunistă și suprinde perfect atmosfera austeră a vremii.
„Ne-am propus ca toate obiectele donate de comunitate să le valorificăm în organizarea de expoziții tematice. Tot anul trecut, în luna noiembrie am organizat prima expoziție din cadrul proiectului, expoziție-pilot. Anul acesta am optat pentru o abordare inedită, o expoziție pe care am organizat-o în afara spațiului muzeal, într-un spațiu cu aspect industrial. Tematica aleasă a fost transmiterea informației către populație în perioada comunistă. În cadrul expoziției sunt prezente câteva aparate de radio cu pick-up, produse la noi în țară de fabrica Electronica pe platforma Pipera de la București, începând cu anul 1960, un televizor alb-negru pe lămpi Philips, tot din 1960, telefon cu rotiță, aparat foto cu film, etc. Piesa de rezistență este primul calculator românesc HC85 ice felix produs în anul 1985 de Catedra Institutului de Politehnică din București. Această abordare inedită a modului și spațiului de expunere este destinată tuturor categoriilor de public, îmbinând stilul contemporan cu cel clasic“, a transmis Sofia-Adriana Stancu, muzeograf în cadrul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.
copy_D865A4F5-74D6-467A-83EB-78AF48554DF4