Ciocolata Dubai este o rețetă care pare să fi cucerit planeta în ultimele luni, așa că mulți cofetari din lumea au creat o multitudine de rețete pentru a se alătura „nebuniei“. Cofetăria Merigo din Bistrița s-a alăturat mai târziu trend-ului Dubai, dar a venit cu un preparat absolut senzațional.
Sincer, nu am gustat moda Dubai de când a apărut, deși fisticul și preparatele orientale se numără printre cele mai bune lucruri pe care le-am mâncat vreodată. Am savurat întotdeauna prăjiturile de la restaurante cu specific libanez, dar și pe cele de la restaurantele din Azerbaidjan, iar înghețata sau prăjiturile cu fistic s-au numărat printre preferatele mele.

Ce conține tortul Dubai și cât costă

Așa că am fost încântată când am avut ocazia să, gust, în premieră, din tortul Dubai preparat de Merigo. Mă așteptam să fie ceva foarte, foarte dulce (ceea ce e bine, pentru această perioadă a anului, când poți alătura feliei de tort o cană de cafea sau ceai fierbinte), dar am fost surprinsă să constat că are un gust foarte echilibrat: blatul de fistic, combinat cu cremă de ciocolată ușor amăruie, un strat subțire de kataif bine făcut și câteva fructe roșii care aduc o notă ușoară de prospețime. Este un desert consistent, savuros, pentru zile în care vrei să te bucuri din plin de bogăția aromelor. De asemenea, apreciez aspectul de „nude cake“ al torturilor de la Merigo, un stil care te duce în atmosfera de dulce savurat într-o ambianță caldă, de familie, de prieteni apropiați.

Tortul Dubai este un produs premium, cu ingrediente de calitate, iar prețul este 150/kg.

„Tortul Dubai conține cremă de fistic, kataif, ciocolată belgiană veritabilă, blat de fistic, aceleași ingrediente folosite la ciocolata Dubai.Ciocolata trebuie să fie veritabilă, nu surogat, se va simți la gust, e o diferență ca și între unt și margarină“, a explicat Loredana Niculae, proprietara cofetăriei Merigo.

Ciocolata Dubai – cum se prepară ca să aibă calitate maximă

De asemenea, la Merigo găsiți acum și ciocolata Dubai, preparată cu mult grijă la detalii. Aici, procesul de temperare a cicolatei este esențial pentru a păstra calitatea produsului, de aceea e destuld e rgeu de obținut „în casă“.

„Procesul de temperare este necesar numai în cazul ciocolatei veritabile, aceasta conține unt de cacao și masă de cacao.Ce este temperarea? Temperarea este procesul prin care încălzim, răcim și reîncălzim la temperaturi specifice ciocolata.De ce temperăm ciocolata? Temperarea corecta a ciocolatei îi conferă acesteia o serie de proprietăți extrem de importante: luciu, culoare uniformă (fără pete sau dungi albicioase), rezistența la temperatură și umiditate. Ciocolata bine temperată se va întări rapid, va avea o textură netedă și lucioasa, iar la rupere va avea sunet. Unii aleg să folosească surogat pentru că este mai ieftin și se lucrează mai ușor. Gustul însă nu se compară. Și la crema de fistic este important să folosim pasta naturală care de asemenea are gust net superior“, a mai explicat Loredana.

SPUNE-TI PAREREA