Cu un salariu de peste 2000 de euro/ lună, transport gratuit, diurnă de 400 de lei/ zi și multe alte avantaje, te-ai aștepta ca parlamentarii români să facă o treabă de milioane… de euro din pozițiile în care se află!

Conform unor informații publicate de euronews.ro, salariul de bază pentru senatori și deputați este de 18.720 de lei brut pe lună, iar liderii de grup încasează în plus circa 2000 de lei. Cele mai mari salarii le au președinții celor două Camere, ei încasează aproape 24.000 de lei brut pe lună, adică peste 13.000 de lei net. Pe lângă salariu, parlamentarii au parte și de numeroase beneficii. Aceștia încasează în medie o sumă forfetară de 30.000 de lei pe lună, pentru funcționarea cabinetului parlamentar. Statul le mai acordă lunar 4.600 de lei pentru chirie, dar și 400 de lei/zi sub formă de diurnă.

Aleșii pot călători gratuit cu trenurile CFR în perioada mandatului și mai beneficiază de un zbor gratuit dus-întors pe săptămână, la cel mai apropiat aeroport de circumscripția lor.

Deci, având în vedere că nu prea au grija zilei de mâine, lucrurile ar trebuie să meargă lin în Parlament. Cât efort depun, însă, deputații și senatorii pentru a-și merita banii, rămâne de văzut…

Diana Morar, fetița powerpuff din politică

Spre deosebire de alți parlamentari tăcuți, discreți sau puși pe glume, Diana Morar a fost o mică „eroină“ a politicii. Multe titluri din presă o dau ca pe o vitorioasă, aducătoare de vești bune și mereu alături de poporul de rând: „Diana Morar – veste bună pentru mediul de afaceri…“, „Diana Morar s-a întâlnit cu pensionarii mineri…“, „Diana Morar la sfințirea bisericii…“, „Diana Morar la evenimentele dedicate Zilei Internaţionale a Contabilului Român“, „Diana Morar a citit cu copiii la o grădiniță din Bistrița“, etc. etc.

Preocupată de imagine, zâmbitoare și afabilă, Diana Morar a fost mereu acolo unde trebuie: la luări de cuvânt și declarații politice, la zilele comunelor, la biserică, la grădiniță, la absolvirea de la postliceală…

Dacă ne referim la cifre, ea a avut luări de cuvânt la 20 de puncte de sumar, în 18 ședințe, 12 declarații politice depuse în scris, a contribuit la 146 de propuneri legislative din care 64 promulate legi, are două proiecte de hotărâre inițiate și cinci întrebărie și interpelări.

Diana Morar este secretar în comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, face parte din comisia pentru învăţământ, comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, dar și din Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei și Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru combaterea traficului de persoane.

Ultima ei „veste bună“ pentru mediul de afaceri din România, cocoșat de biruri, a fost despre un „proiect care vine în ajutorul acționarilor și asociaților societăților comerciale din România de a putea participa și vota online în adunările generale“. Mii de mulțumiri! Când statul român este „asociat“ în firma ta cu peste 50% fără să miște un os, e o adevărată eliberare să știi că poți vota online la adunările generale.
O altă lege cu care Diana Morar se lăuda este Legea „2 Mai”, prin care traficanții de droguri nu mai pot fi condamnați cu suspendare, lege adoptată de Parlament. Numele este chiar ironic, având în vedere că procesul privind faptele înfiorătoare petrecute în 2 Mai a fost o adevărată bătaie de joc la adresa părinților victimelor. În luna octombrie, dosarul lui Vlad Pascu a fost amânat din nou și, practic, asistăm la felul în care justiția din România își bate joc (și nu pentru prima dată), de victimele unor tragedii pentru care cineva ar trebuie să fie pedepsit.

Adevăruri evidente date ca revelații…

Cea mai ridicolă declarație a Dianei Morar a fost făcută în momentul în care președinta ungară Katalin Novak și-a dat demisia după ce a grațiat un bărbat implicat într-un scandal sexual cu minori.
Este un moment care ne demonstrează că datoria noastră de a proteja copiii de pedofilie și expunerea la comportament sexual explicit în toate mediile, este una extrem de importantă“, a spus Diana Morar. O concluzie stupidă… a proteja copiii de pedofilie este și a fost mereu o chestiune importantă, chiar nu era nevoie de niciun moment special care să ne aducă aminte de asta.

Migrația politică la „forța binelui“

După o lungă carieră în PNL, unde Diana Morar a fost vocea femeilor din politică, ea a trecut recent la Forța Dreptei. Tensiunile din partid și „mânăriile“ de ultim moment nu i-au mai oferit un loc eligibil în Parlamentul României din partea PNL, așa că a migrat la Forța Dreptei unde i s-a dat primul loc la Camera Deputaților. Trecerea sa la alt partid care îl susține ca președinte pe Ludovic Orban face ca delacrațiile ei, date în urmă cu puțin timp, să sune hilar:

În timp ce alte partide și candidați au ezitat să-și anunțe candidatul, PNL a rămas ferm în decizia sa. Nicolae Ciucă a fost susținut de mult timp drept candidatul nostru și suntem convinși că va câștiga alegerile prezidenţial. Este un om de onoare și credință, care și-a dedicat viața slujirii țării, atât în cariera sa militară, cât și în cea politică.

Nu doar integritatea personală îl recomandă pe Nicolae Ciucă, ci și experiența sa vastă și rezultatele concrete obținute în perioada în care a fost prim-ministru. Spre deosebire de ceilalți candidați, Nicolae Ciucă nu doar că are pregătirea necesară pentru a fi președinte, dar beneficiază și de o forță politică unită și mobilizată în spatele său, ceea ce ne face să fim siguri de victoria sa“, spunea Diana Morar.

Acum ne așteptăm ca ea să fie sigură de victoria lui Orban… Până la urmă, nu contează, e sigură de orice victorie care îi oferă un loc eligibil.

Avere de trăit în puf!

Dacă în domeniul convingerilor politice ale celor care trec dintr-o tabără în alta în funcție de interese nu ne mai impresionează nimic, ceea ce ne impresionează este averea Dianei Morar. O avere de trăit în puf, dobândită prin vânzare-cumpărare sau prin moșteniri generoase. Conform declarației de avere, ea deține două terenuri Bistrița, un teren în Oradea, cotă parte din cinci terenuri aflate în județul Bihor și cotă parte din alte terenuri în Constanța, Satu Mare, Timiș, București.

Diana Morar mai deține o clădire de peste 102 mp în Bistrița, dar și o casă de 250 mp, tot în Bistrița. În 2021, și-a cumpărat un apartament în Năvodari, având cotă parte de 1/2 dintr-un alt apartament, tot în Năvodari. Pe lângă acestea, ea mai deține cotă parte din mai multe clădiri, case și apartamente în Bistrița, Baia Mare, Constanța, Satu Mare, Timiș, Bihor, București, cele mai multe dobândite prin moștenire.
Din indemnizația de deputat câștigă 149 256 RON/ an, iar din cedarea folosinței bunurilor, 101034 RON/ an, adică, în total, aproximativ 20 850 de lei/ lună. Deci nu-i problemă, își permite să salveze lumea!

Declarația ei de avere poate fi consultată aici!

Citește și:

Ce-au făcut în Parlament? Lorant Sas, deputatul tăcut

 

Ce-au făcut în Parlament? Ovidiu Florean, un destin zbuciumat între legi vitale, selfie-uri nereușite și glumițe proaste pe Facebook

 

 

 

 

SPUNE-TI PAREREA