Robert Sighiartău, candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, s-a evaporat din nou din peisajul autohton după scorul „cam puțintel“ obținut la alegerile locale din 9 iunie.

Deși Robert a prezentat cele 48 000 de voturi ca pe o mare ispravă, analizând procentele, constatăm că, de fapt, nu a săltat cu nimic scorul partidului față de alegerile locale din 2020, când Stelian Dolha obținea tot un scor de 34%, dar cu o prezență mai mică la vot.

Chiar și așa, nu mărimea cifrelor este cel mai rușinos aspect din încercarea lamentabilă a lui Robert Sighiartău de a face pe eroul salvator la alegerile locale din 2024, ci micimea caracterului său.

Robert a obținut și un scor slab pe municipiu, sub scorul partidului. Acesta a trădat, oarecum, partidul și este evident că s-a concentrat mai mult pe ambițiile sale de ascensiune internă decât pe rezultatul obținut de partid. De asemenea, este ciudată lipsa lui de reacție în ceea ce privește pierderea de către PNL a Primăriei Bistrița, până la urmă, cel mai important obiectiv al acestor alegeri. De altfel, intenția lui nu a fost, niciun moment, de a „salva“ județul Bistrița-Năsăud, toată campania lui costisitoare și bombastică fiind o demonstrație de putere în interiorul partidului, unde se țes anumite intrigi…

Dar, nimic surprinzător. Sub masca de ultra-creștin familist, cam toată lumea știe că se ascunde un hrăpăreț preocupat doar de bunăstarea lui și a „clanului“. Moștenitor al unei averi fabuloase, Robert locuiește cu familia sa în Capitală, într-o vilă de lux și se învârte într-o lume la care puțini au acces. După 8 ani de deputăție în care aproape că nu i-a văzut nimeni fața prin Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău s-a întors pentru alegerile la locale iar campania sa electorală a fost, de departe, cea mai demnă de… un obiect de studiu psihologic.

I-am urmărit activitatea de autopromovare cu mult interes pentru că m-a uimit „talentul său actoricesc“ și o pot compara cu serialul „The Boys“ de pe Prime, o producție haioasă și tristă, în același timp, despre lumea falsă, manipulatoare și murdară a „supereroilor“.

Sighiartău nu a ratat niciun clișeu de politician ipocrit (deja un pleonasm) și a explorat toată gama de „filme“ și „documentare“ de campanie, de la banalul mers în piață să cumpere legume de la țărani până la duioasele cadre „pe coclauri“ alături de babele care frământă aluat într-un lighean, ca în show-urile de Netflix ale lui Charley Ottley.

 

Ca în cazul oricărui „supererou“, nu este ceva ce Robert Sighiartău să nu poată face: el poartă ie, poartă echipamentul echipei preferate, merge la horă, joacă fotbal, plantează puieți, pupă babe, îmbrățișează copii… râde, plânge, este emoționat… Casa de producție „RS“ și-a atins potențialul maxim cu filmulețul în care un grup creștin îi cântă un imn, iar el se preface surprins și atins până în adâncul sufletului de acest gest deloc regizat…

 

Dar, pe lângă „supereroul“ Robert Sighiartău, din producțiile video sofisticate, mai este un alt Robert Sighiartău: Robert cel de pe Tik Tik, puștanul obraznic, Robert care o arde „cool“, cu miștouri de mileniali retardați…

Așteptăm cu mare curiozitate să vedem cu ce interese și, mai ales, cu ce serial se mai întoarce casa de producție „RS“ în următoarea perioadă…

 

3 COMENTARII

  1. obositor psd nu ai dreptate.Robert îi deputat dacă nu știi și trebuie să fie la bucurești.în schimb cei de la psd sunt tot în campanie.dar tu esti mulțumit cum merge țara condusa de ciolacu?

  2. Încă un politician de KAKA-MAKA (citez după piesa Divertis). Cu studii, afaceri, bani și avere cât cuprinde nu e sătul dacă nu se bagă și dacă nu e băgat în seamă și în politică. Nerăbdător cum a dovedit-o, poate nu stăpânește bine arta diplomației. Altfel cine știe?

  3. Veronica Petruț, nu știu de ce te oftici așa de tare în legătură cu performanța lui Robert. Din câte știu eu, presa trebuie să fie obiectivă, dar tu ești foarte subiectivă și vorbele pe care le îndrugi sunt absolut nefondate și neinspirate. Există motive clare pentru care Robert e la București, pt că e deputat. El chiar dorea să schimbe ceva în acest județ, dar oligarhia PSDistă l-a împiedicat să facă asta prin corupție, șantaj și alte tehnici de manipulare și dezinformare exercitate asupra oamenilor. Te-a deranjat că noi am făcut un imn pentru el, că l-am susținut în campania electorală? Dacă vorbești împotriva lui, tine minte că vorbești și împotriva noastră, a celor 48.000 de oameni conștienți și cu intenții bune care l-au votat. Și din câte observ, cred că PSD-iștii te-au plătit să scrii asta. Spune-mi și mie câte mii de euro ți-au dat? Nu ai pic de onoare și nu meriți să lucrezi în jurnalism.

SPUNE-TI PAREREA