Un accident cumplit petrecut zilele trecute în Monor a avut parte de intervenția unui bărbat care și-a păstrat prezența de spirit, deși imaginile au fost greu de privit. Un bărbat și-a zdrobit mâna, fiind prins într-o balotieră. U

Aflat în timpul liber, un angajat al ISU Bistrița a intervenit și i-a acordat primul ajutor victimei. Prezența lui a ușurat puțin situația celui accidentat, care a reușit, astfel, să rămână lucid și să nu intre în panică.

Colegul nostru, plutonier adjutant Mera Lucian, aflat în timpul liber, a devenit protagonistul unui act de curaj.
Luni, in localitatea Monor, un bărbat își prinsese mâna într-o balotieră.
Fiind ajutat de sora victimei și doi consăteni, fără a ezita niciun moment, Lucian a sărit în ajutor, demonstrând profesionalism și o prezență de spirit foarte bună.
În timp ce a acționat cu grijă pentru a extrage mâna victimei din mecanismul periculos, Lucian a ținut în permanență legătura verbală cu bărbatul rănit. A vorbit continuu cu el, încurajându-l și asigurându-se că acesta rămâne conștient și alert. Comunicarea constantă a fost esențială pentru menținerea moralului victimei și pentru prevenirea unui posibil stop cardio respirator. Pe lângă aceasta, Lucian a avut grijă să îi ofere victimei apă pentru a o hidrata. Acțiunile sale rapide și eficiente au făcut diferența într-o situație critică.
Din fericire, Lucian a predat victima, conștientă și cooperantă, echipajului medical care ajuns la scurt timp după ce a fost extrasă din utilaj.
Acest incident este o mărturie vie a dedicării și a spiritului de sacrificiu care definește meseria de pompier.
Suntem mândri de tine!“, este povestea relatattă pe pagina oficială de Facebook a ISU Bistrița-Năsăud.

Citește și:

Bărbat din Monor, grav rănit după ce și-a prins mâna în balotieră

SPUNE-TI PAREREA